Скумбрія, маринована в домашніх умовах

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5,00 из 5)
Loading...
Скумбрия, маринованная в домашних условиях 3

Скумбрія, маринована в домашніх умовах, відмінно виглядає на святковому столі! Приготувати її зовсім нескладно, особливо, якщо робити все точно за рецептом. Відразу обмовлюся, що не варто лякатися такої кількості оцту, для жирної скумбрії стільки в самий раз. А ще, завдяки маринаду, рибка стане приємного золотистого кольору, що додасть її зовнішнього вигляду апетитності.

Інгредієнти для приготування маринованої скумбрії:

Основне

  • Скумбрія 2 штуки

Для розсолу

  • Вода 150 мілілітрів
  • Сіль 30 грам

Для маринаду

  • Оцет винний 200 мілілітрів
  • Цукор 30 грам
  • Перець чилі (пластівцями) 1 чайна ложка
  • Перець білий 6 горошин
  • Перець чорний 6 горошин
  • Насіння коріандру 1/2 чайної ложки
  • Насіння гірчиці 1/2 чайної ложки
  • Лист лавровий 1 штука
  • Перець духмяний 2 горошини

Інвентар:

Глибока тарілка, ступка з товкачем, ніж кухонний, дошка обробна, каструля, холодильник.

Приготування:

Крок 1: готуємо скумбрію.

46be9b

Скумбрію розморозьте або візьміть охолоджену. Випатратайте рибу, укоротіть хвостики відріжте голову. Добре промийте скумбрію з усіх боків, зсередини і зовні.
Крок 2: засолюють скумбрію.

d7102e

Налийте воду в тарілку і, добре розмішавши, розчиніть в ній сіль без залишку. Помістіть в розсіл підготовлену скумбрію і відправте все на 8-12 годин в холодильник. Періодично рибки треба перевертати, щоб вони добре впитали сіль з усіх боків.
Крок 3: готуємо маринад.

8f640c

Всі спеції, крім перцю чилі, помістіть в ступку і добре розімніть толкушкою. Так само ви можете перемолоти спеції за допомогою блендера, тільки не перестарайтеся, перетворивши їх в пил, грубої крихти буде цілком достатньо.

4cc8ca

У каструлю залийте винний оцет, змішайте його з подрібненими раніше спеціями, а так само додайте цукор і пластівці перцю чилі. Доведіть маринад до кипіння і, помішуючи, повністю розчиніть у ньому цукровий пісок.
Готовий маринад зніміть з вогню і поставте остуджувати при кімнатній температурі.

Крок 4: маринуємо скумбрію.

cb9143

Злийте зі скумбрії розсіл, в якому вона замочувалася останні кілька годин. Замість нього залийте рибу остившим маринадом. Закрийте тарілку з Мариною рибою кришкою і приберіть все в холодильник. Готова маринована скумбрія буде вже через 48 годин, але під час того, поки вона стоятиме в маринаді, рибу потрібно перевертати з боку на бік.
Перед тим, як подавати мариновану скумбрію, її потрібно порізати на порційні шматочки.
Крок 5: подаємо скумбрію, мариновану в домашніх умовах.

17f417
Скумбрія, маринована в домашніх умовах, стане відмінною холодною закускою. Красиво викладіть шматочки риби на блюдце, прикрасьте маринованою або попросту вимоченою в оцті цибулею або ароматною зеленню. Усі присутні за столом будуть у захваті! Головне донести рибку до столу, а не розкуштувати її гарненько прямо на кухні :-).
Смачного!
Поради до рецепту:— Замаринувати оселедець по даному рецепту, скоріше всього, не вийде, так як він не такий жирний, як скумбрія, тому оцту для нього буде занадто багато.

— Маринувати що-небудь, у тому числі і рибу, в металевій ємності можна.

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Прокоментуйте першим

Залишити коментар

Ваш email не буде публікуватися.