
Смажена цвітна капуста є легким і смачним гарніром, відповідним практично для всіх страв. Страви з цвітної капусти будуть актуальні для людей, що стежать за своїм здоров’ям і віддають перевагу вживати корисні продукти, а так само для тих, хто дотримується дієти з виключно рослинної їжі. Приготуйте і ви цей чудовий гарнір і оцініть по достоїнству його корисні властивості.
- Капуста цвітна 1 качан
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне 2-3 столові ложки
За допомогою ножа розділіть качан цвітної капусти на суцвіття. Складіть шматочки в друшляк і як слід промийте. Зайвій воді дайте стекти.
Тим часом закип’ятіть в каструлі чисту воду і помістіть туди суцвіття цвітної капусти. Злегка підсоліть і відваріть протягом 3-5 хвилин. Після того, шумівкою виловити капусту і перекласти в друшляк. Знову почекайте трохи, щоб стекла зайва вода і приступайте до наступного кроку готування.
У сковороді розігрійте олію і складіть туди відварені суцвіття капусти. Додайте ще солі, перцю та інших спецій за смаком. Обсмажуйте капусту до утворення апетитної золотистої скоринки, не забувайте перевертати, помішувати, це необхідно для того, щоб уникнути пригорання. Як тільки капуста стане рум’яною, значить все готово і можна подавати.
Смажену капусту подавайте гарячою, щойно з пательні, або теплою. Прикрасьте блюдо свіжою зеленню, заправте томатним соусом, сметаною або майонезом на ваш смак. Так само використовуйте смажену цвітну капусту як гарнір, наприклад, до відварного рису або гречаної крупи. Таким чином у вас вийде дуже поживна і корисна страва.
– При варінні додайте до капусти лавровий лист або запашний перець.
– Так само аромату блюду додадуть кілька зубчиків часнику.
– Ви можете так само обсмажувати капусту з томатами, цибулею або брокколі.
Смачного!
Leave a Reply