Смажений сулугуні в хрусткої сирній паніровці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Дуже смачна закуска до пива. Смажена, калорійна, але дуже смачна. Коли я готую її на якісь посиденьки з друзями, порція в 750 грамів відлітає мало не миттєво. Такий сир смачний вже сам по собі, але деякі люблять мочати його в дип з вершкового сиру, сметани, тертого огірка і невеликої кількості майонезу.
При приготуванні цієї закуски важливо діяти швидко і вчасно виймати обсмажений сир з масла. Хвилина зволікання – і він “втече” з панірування.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 750 г сулугуні
  • 1 чашка білих панірувальних сухарів
  • 30 г твердого терткового сиру (пармезан, грана падано, джугас і їм подібні)
  • 1 ч.л. солодкої меленої паприки
  • 1/4 ч.л. меленого чилі (або за смаком)
  • 1 ч.л. солі
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. борошна
  • рослинне масло для смаження

suluguni-v-syrnoi-panirovke-1
Сир нарізаємо на невеликі шматочки зручної форми – у мене клинці, т.я. голова сиру циліндричної форми.
suluguni-v-syrnoi-panirovke-2
Сир тремо на дрібній тертці, змішуємо з приправами, сіллю і сухарями.
suluguni-v-syrnoi-panirovke-3


Яйця злегка збиваємо виделкою з парою пучок солі.
Сир обвалююємо у борошні, мачаємо в яйце, паніруємо в сухарях. Краще запанірувати весь обсяг відразу, щоб потім оперативно смажити.
suluguni-v-syrnoi-panirovke-4
В сотейник або каструлю вливаємо стільки рослинного масла, щоб сир в ньому плавав. Розігріваємо на вогні трохи сильніше середнього. Невеликими порціями кладемо сир і смажимо з обох боків до золотистої скоринки. Довго тримати сир не варто, оскільки він може витекти, а також увібрати занадто багато масла. Досить трохи менше хвилини на кожну сторону.
Обсмажений сир перекладаємо на паперові рушники.
Подаємо теплим, ближче до гарячого.
suluguni-v-syrnoi-panirovke
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.