Смачний салат «Олів’є» на Новий рік 2017: декілька покрокових рецептів

Новий рік неможливо уявити без знайомого всім салату “Олів’є”. Цей салат був придуманий в XIX столітті відомим французьким кулінаром Люсьєном Олів’є. “Олів’є” по праву займає почесне місце на святковому столі, адже його люблять усі без винятку. Салат універсальний, його можна готувати з різних інгредієнтів, орієнтуючись на свої смакові уподобання. У цій статті ми зібрали як класичні, так і оригінальні рецепти салату “Олів’є” на Новий рік 2017 щоб ви знайшли для себе ідеальний варіант і готували його якомога частіше, а не тільки у свята.
Класичний «Олів’є»
Технологія приготування даного салату не відрізняється від класичної рецептури.
Необхідні інгредієнти:
- 2 моркви середнього розміру
- 3 штуки солоного огірка
- 6-7 штук картоплі
- 4 курячих яйця
- 500 грам вареної ковбаси
- 1 упаковка майонезу
- 1 банка консервованого горошку
- сіль за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Моркву і картоплю промити під проточною водою, скласти в каструлю , залити водою і поставити на вогонь. Варити овочі до повної готовності, остудити і очистити.
Крок 2. Яйця також варто відварити і очистити.
Крок 3. Всі інгредієнти нарізати кубиками, перемішати. До них додати консервований горошок, сіль.
Крок 4. Салат залити майонезом. Ретельно перемішати.
Крок 5. Дайте салату настоятися 1-2 години. Перед подачею можна прикрасити зеленою цибулею.
«Олів’є» з куркою
Цей рецепт простого новорічного салату також можна віднести до розряду класичних, адже набір продуктів, практично, не змінюється. Хіба що, варену ковбасу замінюють відварним курячим філе.
Необхідні інгредієнти:
- 2-3 свіжих або солоних огірка
- 300 грам курячого філе
- 400 грам картоплі
- 2-3 моркви
- 1 банка консервованого горошку
- 5 курячих яєць
- пачка майонезу
Процес приготування:
Крок 1. Відваріть картоплю і моркву, остудіть і очистіть їх.
Крок 2. Яйця зварити круто, очистити. Також необхідно зварити куряче філе.
Крок 3. Овочі, яйця та філе наріжте не великими кубиками. Додайте горошок, майонез і сіль за смаком.
Крок 4. Дайте салату настоятися в холодильнику 2 години і подавайте до столу!
«Олів’є» з копченою куркою
Всім тим, кому до смаку копчена курочка, обов’язково повинні спробувати такий варіант салату.
Необхідні інгредієнти:
- 1 копчена куряча грудка
- 3 штуки картоплі
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 морква
- 2 курячих яйця
- пучок зелені
- 1 банка консервованого горошку
- пачка майонезу
- сіль за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Зваріть яйця, картоплю і морквину.
Крок 2. Наріжте дрібно цибулю, залийте її окропом на кілька хвилин. Це може прибрати з цибулі зайву гіркоту.
Крок 3. З копченої грудинки приберіть шкірочку, наріжте філе кубиками. Також наріжте всі овочі та яйця.
Крок 4. Складіть все у одну миску, додайте сіль і зелений горошок.
Крок 5. Перемішайте. Заправте салат майонезом. Перед подачею присипте зеленню.
«Олів’є» з яблуками
Необхідні інгредієнти:
- 5 штук картоплі
- 250 грам ковбаси або шинки
- 4 курячих яйця
- 1 морква
- 1 цибулина
- 1 яблуко
- 3 солоних огірка
- 1 банка зеленого горошку
- перець чорний
- майонез
- сіль
Процес приготування:
Крок 1. Відваріть яйця, картоплю і моркву .
Крок 2. Наріжте невеликими кубиками яйця, моркву, яблука, огірки, шинку (ковбасу), картоплю, ріпчасту цибулю.
Крок 3. Додайте чорний перець за смаком, сіль і майонез. Зелений горошок також необхідно додати до нарізаних овочів.
Крок 4. Перемішайте і відправте салат в холодильник на пару годин.
«Олів’є» з грибами
Багато господинь лінуються експериментувати, боячись зіпсувати страву. Але ризикнувши, можна отримати справжній шедевр кулінарії без особливих зусиль і грошових вкладень.
Необхідні інгредієнти:
- 3-4 штуки відвареної картоплі
- 200 грам консервованих грибів
- 3 курячих яйця зварених круто
- 1 банка консервованого горошку
- майонез
- пучок зелені
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю нарізати дрібними кубиками. Також нарізати і яйця.
Крок 2. З печериць злити воду, нарізати невеликими шматочками.
Крок 3. Всі інгредієнти перемішати і залити майонезом. Посолити і присипати зеленню.
«Олів’є» з креветками
Такий рецепт салату на Новий рік 2017 можна віднести до розряду салатів з морепродуктами, адже головним інгредієнтом в ньому будуть креветки. Сама технологія приготування нічим не відрізняється від класичного салату, тому ви з легкістю зробите цю смачну і поживну страву.
Необхідні інгредієнти:
- 4-5 штук картоплі
- 1 кг заморожених креветок
- 2-3 штуки огірків
- 1-2 штуки моркви
- 5 курячих яєць
- 1 банка консервованого горошку
- зелена цибуля
- майонез
- сіль
- перець чорний мелений (за смаком)
Процес приготування:
Крок 1. Відваріть креветки до готовності. Очистіть креветки від панцира, залишаючи одні хвостики.
Крок 2. В окремій каструлі необхідно також зварити картоплю, моркву і яйця.
Крок 3. Варену картоплю, яйця і моркву потрібно нарізати невеликими кубиками і всипати в одну миску.
Крок 4. Подрібнити таким же чином огірки, зелену цибулю, кріп.
Крок 5. З горошку злити всю воду і додати його в салат. Перемішати всі інгредієнти, заправити майонезом, солимо до смаку. Перед подачею слід почекати, щоб салат настоявся.
«Олів’є» з креветками, домашнім майонезом і авокадо
Цей екзотичний варіант звичного для всіх салату порадує гостей приємними смаковими нотками і вразить своїм виглядом. Яскраве, соковите і ніжне блюдо нікого не залишить байдужим, тим більше всі необхідні продукти під Новий рік на прилавках магазинів знайти не важко.
Необхідні інгредієнти:
- 200 грам варених креветок (очищених)
- 2 авокадо
- 2 свіжі огірки
- 2 варені моркви
- 1 банка консервованого горошку
- головка ріпчастої цибулі
- 1 апельсин
- 200 грам домашнього майонезу
Процес приготування:
Крок 1. Овочі необхідно відварити і дрібно нашаткувати.
Крок 2. Яйця зварити круто і нарізати кубиками.
Крок 3. Креветки дрібно нарізати, також слід нарізати авокадо.
Крок 4. Щоб додати страві кислинку додайте до нього дрібно нарізані часточки апельсина. Заправте майонезом, посоліть.
«Олів’є» з яловичиною і яблуками
Необхідні інгредієнти:
- 4 штуки вареної картоплі
- 1 яблуко
- 5 варених курячих яєць
- 300 г відвареної яловичини
- 3 штуки маринованих або солоних огірків
- 100 грам зеленого консервованого горошку
- 3 штуки вареної моркви
- 1 головка ріпчастої цибулі
- 130 грам майонезу
Процес приготування:
Крок 1. Наріжте всі інгредієнти кубиками, заправте майонезом, посоліть і поперчіть за смаком.
Крок 2. Перемішайте салат в мисці, дайте йому настоятися в холодильнику як мінімум півгодини.
«Олів’є» з червоною рибою та ікрою
Цей варіант салату далеко не бюджетний, але він неймовірно смачний.
Необхідні інгредієнти:
- 4 штуки вареної картоплі
- 2 штуки відвареної моркви
- 10 штук варених перепелиних яєць
- 100 грам червоної копченої риби
- 4 невеликих малосольних огірка
- 2 ложки червоної лососевої ікри
- 1 банка консервованого горошку
- 200 грам майонезу
- листя салату і руколи для прикраси
Процес приготування:
Крок 1. Копчену рибу, яйця і варені овочі нарізати невеликими кубиками.
Крок 2. Додати в миску ікру, горошок, сіль і перець за смаком.
Крок 3. Заправте салат майонезом, перемішайте. Прикрасьте зеленню.
«Олів’є» з рябчиком і раковими шийками
Необхідні інгредієнти:
- 1 кг м’яса рябчика
- 9 штук картоплі
- 12 штук оливок
- 3 огірка
- 12 листя салату
- 4,5 столових ложок майонезу
- 9 штук ракових шийок
- 0,75 склянки ланспіка
Процес приготування:
Крок 1. Філе смаженого рябчика нарізати смужками.
Крок 2. Відварену картоплю також нарізати кубиками, додати до неї філе рябчика і дрібно нарізаний огірок.
Крок 3. Додайте в миску каперси і оливки. Залийте інгредієнти майонезом, перемішайте.
Крок 4. Перекладіть салат в піалу, прикрасьте раковими шийками, листками салату латук, а також нашинкованим ланспіком. Блюдо подавати холодним. Варто зазначити, що складові в даному салаті можна замінити. Наприклад, свіжі огірки можна замінити на корнішони, замість рябчиків використовувати телятину, курку або куріпку.
«Олів’є» з кальмарами
Ще один оригінальний рецепт салату, який можна включити в новорічне меню.
Необхідні інгредієнти:
- 4 банки кальмарів
- 8 штук картоплі
- 4 курячих яйця
- 3 штуки маринованих або свіжих огірків
- 2 ріпчасті цибулі
- 3 моркви
- 1 банка консервованого горошку
- 400 грам майонезу
Процес приготування:
Крок 1. Для початку відваріть картоплю, моркву і яйця.
Крок 2. Наріжте кубиками кальмари, картоплю, моркву і яйця.
Крок 3. Огірки наріжте не великими кубиками, відіжміть з них воду, щоб салат не був водянистим.
Крок 4. Відкрийте банку з горошком, злийте воду і додайте в миску з овочами.
Крок 5. Наріжте цибулю, перемішайте з усіма складовими, влийте майонез. Дайте салату настоятися в холодильнику.
Як бачите помінявши один або декілька інгредієнтів – можна отримати абсолютно нову страву. Не бійтесь експерементувати та отримувати нові страви.
Смачного, ВЕСЕЛОГО ТА СМАЧНОГО НОВОГО РОКУ ВАМ!!!
Напишіть відгук