Тарталетки з грушею і голубим сиром

» » Тарталетки з грушею і голубим сиром
Тарталетки з грушею і голубим сиром

Це ще одне класичне поєднання, втілене у вигляді тарталетки (попереднім в цьому блозі був тарт “Капрезе”). Це відмінна закуска до вина. Такі тарталетки краще подавати свіжими, але охолодженими до кімнатної температури. Назавтра вони теж непогані, але в свіжому вигляді їх смак розкривається найкраще.

Сорт блакитного сиру ви можете підібрати виходячи зі своїх переваг. У мене був Дана Блю, але так само добре підійде і горгонзола, і рокфор, і стилтон (вибираємо на свій смак за ступенем гостроти).

Інгредієнти на 12 формочок діаметром 7 см:

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 115 г холодного вершкового масла
  • 1/4 ч.л. солі
  • щіпка цукру
  • 2 ст.л. холодної води

Для начинки:

  • 2 невеликі груші
  • 75 г сиру з блакитною пліснявою
  • 30 г волоського горіха або пекана
  • 100 мл жирних вершків 30% і вище
  • 1 жовток

 

Тарталетки з грушею і голубим сиром

Готуємо тісто. Для цього кладемо в чашу блендера борошно, сіль, цукор і нарізане кубиками холодне масло.

Тарталетки з грушею і голубим сиром

Рубаємо до отримання жирної крихти.

Тарталетки з грушею і голубим сиром

Вливаємо воду і максимально швидко замішуємо тісто. Місити занадто довго не можна, інакше масло розтане і тісто вийде дерев’яним. Формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин.

Охолоджене тісто розгортаємо в пласт товщиною близько 3 мм. Формочкою вирізаємо круглі заготовки діаметром на пару см більше діаметру формочок. Укладаємо у форми.

Тарталетки з грушею і голубим сиром

Наколюємо виделкою, накриваємо фольгою і насипаємо квасолю в кожну.

Тарталетки з грушею і голубим сиром

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Потім виймаємо, прибираємо фольгу з вантажем і відправляємо в духовку ще на 5 хвилин.

Груші чистимо від шкірки, видаляємо серцевину. Нарізаємо на тонкі скибочки і поливаємо лимонним соком, щоб не потемніли.

Тарталетки з грушею і голубим сиром

Вершки з’єднуємо з жовтком і розмішуємо віночком до однорідності.

У випечені основи кладемо грушу, розкришений сир і нарубані горіхи. Вливаємо по парі ст.л. вершкової заливки.

Тарталетки з грушею і голубим сиром

Відправляємо в духовку на 15 хвилин.

Охолоджуємо до кімнатної температури і подаємо.

Тарталетки з грушею і голубим сиром

Смачного!

Тарталетки з грушею і голубим сиром обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика