
Це ще одне класичне поєднання, втілене у вигляді тарталетки (попереднім в цьому блозі був тарт “Капрезе”). Це відмінна закуска до вина. Такі тарталетки краще подавати свіжими, але охолодженими до кімнатної температури. Назавтра вони теж непогані, але в свіжому вигляді їх смак розкривається найкраще.
Сорт блакитного сиру ви можете підібрати виходячи зі своїх переваг. У мене був Дана Блю, але так само добре підійде і горгонзола, і рокфор, і стилтон (вибираємо на свій смак за ступенем гостроти).
Інгредієнти на 12 формочок діаметром 7 см:
Для тіста:
- 200 г борошна
- 115 г холодного вершкового масла
- 1/4 ч.л. солі
- щіпка цукру
- 2 ст.л. холодної води
Для начинки:
- 2 невеликі груші
- 75 г сиру з блакитною пліснявою
- 30 г волоського горіха або пекана
- 100 мл жирних вершків 30% і вище
- 1 жовток
Готуємо тісто. Для цього кладемо в чашу блендера борошно, сіль, цукор і нарізане кубиками холодне масло.
Рубаємо до отримання жирної крихти.
Вливаємо воду і максимально швидко замішуємо тісто. Місити занадто довго не можна, інакше масло розтане і тісто вийде дерев’яним. Формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин.
Охолоджене тісто розгортаємо в пласт товщиною близько 3 мм. Формочкою вирізаємо круглі заготовки діаметром на пару см більше діаметру формочок. Укладаємо у форми.
Наколюємо виделкою, накриваємо фольгою і насипаємо квасолю в кожну.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Потім виймаємо, прибираємо фольгу з вантажем і відправляємо в духовку ще на 5 хвилин.
Груші чистимо від шкірки, видаляємо серцевину. Нарізаємо на тонкі скибочки і поливаємо лимонним соком, щоб не потемніли.
Вершки з’єднуємо з жовтком і розмішуємо віночком до однорідності.
У випечені основи кладемо грушу, розкришений сир і нарубані горіхи. Вливаємо по парі ст.л. вершкової заливки.
Відправляємо в духовку на 15 хвилин.
Охолоджуємо до кімнатної температури і подаємо.
Смачного!
Leave a Reply