Тартинки з оселедцем і сметанним соусом з хріном

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ці міні-бутерброди – чудова закуска до горілки, Хріновухи або навіть до пива. Ну і просто смачна їжа для тих, хто, як я і деякі мої друзі, любить оселедець найніжнішою любов’ю.

У поєднанні “хліб-оселедець-цибуля” немає абсолютно нічого нового. А от якщо доповнити його пікантним соусом зі сметани і хріну – це вже вийде щось новеньке, хоч і все одно в рамках традиційних слов’янських смаків. Загалом, раджу спробувати – дуже смачно.
Інгредієнти на 16 штук:

  • 200 г філе оселедця
  • 1 невелика червона цибулина
  • 4-6 скибочок чорного хліба (у мене з насінням)

Для соусу:

  • 150 г максимально густої сметани (рідка не підійде категорично)
  • 1 ч.л. з гіркого готового хрону (з буряком або класичного)
  • сіль за смаком

tartinki-s-seldyu-i-smetannym-sousom-1
Хліб нарізаємо на шматочки розміром на один укус.
tartinki-s-seldyu-i-smetannym-sousom-2
Оселедець ріжемо на шматочки, співмірні хлібу. Цибулю ріжемо кільцями.
Для соусу змішуємо сметану і хрін, солимо за смаком.
tartinki-s-seldyu-i-smetannym-sousom-3


Кладемо соус на хліб.
tartinki-s-seldyu-i-smetannym-sousom-6
Зверху кладемо оселедець і червону цибулю, прикрашаємо кропом.
tartinki-s-seldyu-i-smetannym-sousom-8
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.