Тарт з білими грибами та цибулею-пореєм

» » Тарт з білими грибами та цибулею-пореєм
Тарт з білими грибами та цибулею-пореєм

Соковитий, ароматний і дуже смачний тарт. Ви, звичайно ж, можете замінити порей в ньому на звичайну ріпчасту цибулю, а білі гриби на печериці – це теж буде смачно. Але. Порей ніжніший в порівнянні зі звичайною цибулею, а білі гриби дають незрівнянно більш сильний аромат, ніж шампіньйони. Як варіант, для економії коштів можна використовувати білі навпіл з печерицями.

І я не втомлюся повторювати: не нехтуйте попереднім випіканням основи – це повністю виправдовує всі тимчасові витрати на виході, тісто виходить хрустким і дуже смачним.

Інгредієнти на форму 37 * 11 або круглу 26 см:

Для теста:

  • 200 г борошна
  • 115 г холодного вершкового масла
  • 1/4 ч.л. солі
  • щіпка цукру
  • 2 ст.л. холодної води

Для начинки:

  • 1 велику цибулю-порей (або 2 середніх) – тільки біла і світло-салатова частина
  • 350 г білих грибів (можна з заморозки, попередньо розморожених)
  • 150 мл вершків 20%
  • 1 яйце
  • 1 зубчик часнику
  • 2-3 гілочки чебрецю
  • сіль і перець за смаком

 

Тарт з білими грибами та цибулею пореєм

Приготування:

Готуємо тісто. Для цього кладемо в чашу блендера борошно, сіль, цукор і нарізане кубиками холодне масло.

Тарт з білими грибами та цибулею пореєм

Рубаємо до отримання жирної крихти.

Тарт з білими грибами та цибулею пореєм

Вливаємо воду і максимально швидко замішуємо тісто. Місити занадто довго не можна, інакше масло розтане і тісто вийде дерев’яним.

Формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин.

Охолоджене тісто розгортаємо в пласт товщиною близько 3 мм, кладемо у форму. Наколюємо виделкою.

Тарт з білими грибами та цибулею пореєм

Кладемо на тісто фольгу і насипаємо вантаж – квасолю, горох, рис або металеву дрібницю.

Тарт з білими грибами та цибулею пореєм

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Потім виймаємо, прибираємо фольгу з вантажем і відправляємо в духовку ще на 5 хвилин.

Паралельно з маніпуляціями з тістом готуємо начинку.

Порей тонко нарізаємо – кільцями або півкільцями.

Тарт з білими грибами та цибулею пореєм

Гриби ріжемо на невеликі шматочки.

Тарт з білими грибами та цибулею пореєм

У сковороді на сильному вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. У пару заходів зарум’яняться гриби з усіх боків, в процесі солимо. Обсмажені гриби кладемо на паперові серветки, щоб ввібрати зайвий жир.

Тарт з білими грибами та цибулею пореєм

На тій же сковороді на середньому вогні з додаванням 1 ст.л. рослинного масла обсмажуємо цибулю протягом 3-4 хвилин. Вимикаємо.

Готуємо заливку. Для цього вливаємо в миску вершки, додаємо яйце, листочки чебрецю, натертий часник, сіль і перець. Збиваємо виделкою до однорідного стану.

Тарт з білими грибами та цибулею пореєм

У випечену форму нижнім шаром кладемо обсмажену цибулю, на неї – гриби.

Тарт з білими грибами та цибулею пореєм

Вливаємо вершково-яєчну суміш.

Тарт з білими грибами та цибулею пореєм

Відправляємо форму з Тартом в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 25 хвилин, поки заливка не схопиться.

Подаємо тарт теплим, нарізавши на шматочки.

Тарт з білими грибами та цибулею пореєм

Смачного!

P.S. У холодному вигляді він теж прекрасний, так що можна використовувати його як заготовку для сніданку.

Тарт з білими грибами та цибулею-пореєм обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика