Тарт “Капрезе”

» » Тарт “Капрезе”
Тарт “Капрезе”

Чому “Капрезе”, я думаю, пояснювати не треба. Поєднання інгредієнтів чудесне, приготування просте, результат – пальчики оближеш. У нас цей тарт зник просто моментально. Так, до речі, їсти його найкраще, поки він впевнено теплий, навіть ближче до гарячого – поки моцарелла не застигла.
Ну і ще раз повторюся: не нехтуйте попереднім випіканням основи, це дуже сильно впливає на сприйняття тарта в цілому!

Інгредієнти на прямокутну форму 37 * 11 або круглу 26 см:

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 115 г холодного вершкового масла
  • 1/4 ч.л. солі
  • щіпка цукру
  • 2 ст.л. холодної води

Для начинки:

  • 16-18 помідорів чері
  • 1 ст.л. базилікового песто
  • 250 г моцарели для піци

Тарт “Капрезе”

Приготування:

Готуємо тісто. Для цього кладемо в чашу блендера борошно, сіль, цукор і нарізане кубиками холодне масло.

Тарт “Капрезе”

Рубаємо до отримання жирної крихти.

Тарт “Капрезе”

Вливаємо воду і максимально швидко замішуємо тісто. Місити занадто довго не можна, інакше масло розтане і тісто вийде дерев’яним.

Формуємо з тісто кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин.

Охолоджене тісто розгортаємо в пласт товщиною близько 3 мм, кладемо у форму. Наколюємо виделкою.

Тарт “Капрезе”

Кладемо на тісто фольгу і насипаємо вантаж – квасолю, горох, рис або металеві дрібниці.

Тарт “Капрезе”

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Потім виймаємо, прибираємо фольгу з вантажем і відправляємо в духовку ще на 5 хвилин.

Половину моцарели тремо на крупній тертці і кладемо в основу. Змащуємо песто.

Тарт “Капрезе”

Поверх сиру кладемо помідори черрі і моцарелу що залишилася.

Тарт “Капрезе”

Відправляємо в духовку на 15 хвилин.

Подаємо впевнено теплим.

Тарт “Капрезе”

Смачного!

 

Тарт “Капрезе” обновлено: Січень 27, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика