
Цей террін можна подавати і як холодну закуску, і як гаряче блюдо. Буде чудово, якщо на додаток до нього ви приготуєте який-небудь соус. Найпростіший варіант – це базиліковий песто. Фарш найкраще взяти з темного курячого м’яса – з м’якоті стегенець. В крайньому випадку, змішаний – з білого і темного м’яса. Чистий фарш з грудок дасть сухуватий террін на виході.
З горіхів як альтернативу можна розглядати волоський горіх. Ну і фісташки. Решта горіхи твердоваті для цього терріна.
Інгредієнти на 8-10 порцій:
- 1 кг фаршу з курки
- 1 яйце
- 1 ст.л. зернистої гірчиці
- 2 ст.л. сметани або жирних вершків
- невеликий пучок петрушки
- 3 зубчики часнику
- 100 г кешью
- сіль за смаком
Приготування:
Кладемо всі інгредієнти в миску.
Ретельно перемішуємо. Кладемо на складений удвічі аркуш фольги і формуємо у вигляді поліна довжиною близько 40 см.
Загортаємо у фольгу, закручуємо краї за принципом цукеркової обгортки. Повинен вийти циліндр діаметром близько 5-6 см.
Кладемо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готовий террін виймаємо з духовки і даємо йому охолонути прямо у фользі.
Нарізаємо і подаємо.
Смачного!
Leave a Reply