
Пропоную вам рецепт красивої і смачної святкової закуски , в якій об’єднані два види риби – малосольний лосось і скумбрія гарячого копчення. Об’єднуюча частина – крем з вершкового сиру з кропом. При бажанні ви можете поекспериментувати і замінити зазначені види риби на інші – наприклад , взяти масляну або палтуса холодного копчення для зовнішньої частини терріна і горбушу гарячого копчення для внутрішньої 😉
Террін готується досить просто і його можна зробити заздалегідь , тому рецепт ідеальний при підготовці до грунтовного святкового застілля .
Інгредієнти на 6 порцій:
- 250 г малосольного лосося
- 1 невелика скумбрія гарячого копчення (близько 300-350 г з шкірою і кістками)
- 350 г вершкового сиру
- невеликий пучок кропу
- 7 г желатину (у мене листовий)
- 50 мл молока
- сіль за смаком
Лосося нарізаємо на тонкі скибочки. Скумбрію очищаємо від шкіри і кісток.
Форму для кексу застилаем харчовою плівкою.
Скибочки лосося укладаємо в форму так, щоб вони утворювали основу з бортами.
Вершковий сир перемелюємо блендером з кропом. Солимо за смаком, але обережно, тому що обидва види риби вже самі по собі солоні.

Желатин замочуємо в холодній воді по інструкції на упаковці. Молоко доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Додаємо набряклий желатин і перемішуємо до його розчинення. Додаємо в молочно желатинову суміш 1 ст.л. сиру і перемішуємо. З’єднуємо з рештою сиру і перемішуємо до однорідного стану.

В основу з червоної риби викладаємо половину крему кладемо на нього філе скумбрії.

Накриваємо кремом що залишився.

І прикриваємо скибочками лосося.

Загортаємо краї харчової плівки на рибу. Кладемо зверху відповідний за розміром вантаж (наприклад, пакет з молоком) і ставимо в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч.
Подаємо, нарізавши на скибочки, зі свіжими овочами, грінками або житніми хлібцями.

Смачного!
Leave a Reply