Террін з червоної і білої риби з вершковим сиром

» » » Террін з червоної і білої риби з вершковим сиром
Террін з червоної і білої риби з вершковим сиром

Пропоную вам рецепт красивої і смачної святкової закуски , в якій об’єднані два види риби – малосольний лосось і скумбрія гарячого копчення. Об’єднуюча частина – крем з вершкового сиру з кропом. При бажанні ви можете поекспериментувати і замінити зазначені види риби на інші – наприклад , взяти масляну або палтуса холодного копчення для зовнішньої частини терріна і горбушу гарячого копчення для внутрішньої 😉

Террін готується досить просто і його можна зробити заздалегідь , тому рецепт ідеальний при підготовці до грунтовного святкового застілля .
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 250 г малосольного лосося
  • 1 невелика скумбрія гарячого копчення (близько 300-350 г з шкірою і кістками)
  • 350 г вершкового сиру
  • невеликий пучок кропу
  • 7 г желатину (у мене листовий)
  • 50 мл молока
  • сіль за смаком

Террін з червоної і білої риби з вершковим сиром
Лосося нарізаємо на тонкі скибочки. Скумбрію очищаємо від шкіри і кісток.
Форму для кексу застилаем харчовою плівкою.
Террін з червоної і білої риби з вершковим сиром
Скибочки лосося укладаємо в форму так, щоб вони утворювали основу з бортами.
Террін з червоної і білої риби з вершковим сиром
Вершковий сир перемелюємо блендером з кропом. Солимо за смаком, але обережно, тому що обидва види риби вже самі по собі солоні.
Террін з червоної і білої риби з вершковим сиром
Желатин замочуємо в холодній воді по інструкції на упаковці. Молоко доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Додаємо набряклий желатин і перемішуємо до його розчинення. Додаємо в молочно желатинову суміш 1 ст.л. сиру і перемішуємо. З’єднуємо з рештою сиру і перемішуємо до однорідного стану.
Террін з червоної і білої риби з вершковим сиром
В основу з червоної риби викладаємо половину крему кладемо на нього філе скумбрії.
Террін з червоної і білої риби з вершковим сиром
Накриваємо кремом що залишився.
Террін з червоної і білої риби з вершковим сиром
І прикриваємо скибочками лосося.
Террін з червоної і білої риби з вершковим сиром
Загортаємо краї харчової плівки на рибу. Кладемо зверху відповідний за розміром вантаж (наприклад, пакет з молоком) і ставимо в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч.
Подаємо, нарізавши на скибочки, зі свіжими овочами, грінками або житніми хлібцями.
Террін з червоної і білої риби з вершковим сиром
Смачного!

Террін з червоної і білої риби з вершковим сиром обновлено: Січень 27, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика