Террін з червоної і білої риби з вершковим сиром

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Пропоную вам рецепт красивої і смачної святкової закуски , в якій об’єднані два види риби – малосольний лосось і скумбрія гарячого копчення. Об’єднуюча частина – крем з вершкового сиру з кропом. При бажанні ви можете поекспериментувати і замінити зазначені види риби на інші – наприклад , взяти масляну або палтуса холодного копчення для зовнішньої частини терріна і горбушу гарячого копчення для внутрішньої 😉

Террін готується досить просто і його можна зробити заздалегідь , тому рецепт ідеальний при підготовці до грунтовного святкового застілля .
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 250 г малосольного лосося
  • 1 невелика скумбрія гарячого копчення (близько 300-350 г з шкірою і кістками)
  • 350 г вершкового сиру
  • невеликий пучок кропу
  • 7 г желатину (у мене листовий)
  • 50 мл молока
  • сіль за смаком

terrin-iz-beloi-i-krasnoi-ryby-1
Лосося нарізаємо на тонкі скибочки. Скумбрію очищаємо від шкіри і кісток.
Форму для кексу застилаем харчовою плівкою.
terrin-iz-beloi-i-krasnoi-ryby-2
Скибочки лосося укладаємо в форму так, щоб вони утворювали основу з бортами.
terrin-iz-beloi-i-krasnoi-ryby-3


Вершковий сир перемелюємо блендером з кропом. Солимо за смаком, але обережно, тому що обидва види риби вже самі по собі солоні.
terrin-iz-beloi-i-krasnoi-ryby-4
Желатин замочуємо в холодній воді по інструкції на упаковці. Молоко доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Додаємо набряклий желатин і перемішуємо до його розчинення. Додаємо в молочно желатинову суміш 1 ст.л. сиру і перемішуємо. З’єднуємо з рештою сиру і перемішуємо до однорідного стану.
terrin-iz-beloi-i-krasnoi-ryby-5
В основу з червоної риби викладаємо половину крему кладемо на нього філе скумбрії.
terrin-iz-beloi-i-krasnoi-ryby-6
Накриваємо кремом що залишився.
terrin-iz-beloi-i-krasnoi-ryby-7
І прикриваємо скибочками лосося.
terrin-iz-beloi-i-krasnoi-ryby-8
Загортаємо краї харчової плівки на рибу. Кладемо зверху відповідний за розміром вантаж (наприклад, пакет з молоком) і ставимо в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч.
Подаємо, нарізавши на скибочки, зі свіжими овочами, грінками або житніми хлібцями.
terrin-iz-beloi-i-krasnoi-ryby
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.