
Страви з печінки виключно корисні і поживні. До складу печінки входить безліч вітамінів і мінералів, корисні білки, колаген. Приготування торта з печінки, рецепт якого ми розглянемо, не займе у вас багато часу, а ось результатом будуть приємно здивовані всі гості. Для приготування торта можна використовувати печінку різних сортів, а кращим соусом для подачі торта буде сметана або сметанний соус з базиліком, часником і меленим чорним перцем.
Інгредієнти:
- печінка 700 гр.
- яйця 2 шт.
- молоко 100 мл.
- борошно 100 гр.
- цибуля 200 гр.
- морква 200 гр.
- часник 3 зубчики
- майонез за смаком
- сіль за смаком
- рослинне масло за смаком
- зелень за смаком
- відварені яйця за смаком
- помідори за смаком
Цибулю і моркву очищаю. Цибулю нарізаю подрібніше, а моркву тру на середній тертці. Обсмажую цибулю і моркву на рослинному маслі.
У майонез додаю часник видавлений через прес і перемішую.
Печінку промиваю, очищаю від плівок і пропускаю через м’ясорубку. Додаю збиті яйця і перемішую. Вливаю молоко і змішую до однорідної маси. Поступово додаю просіяне борошно і перемішую.

На змащеній маслом сковорідці смажу п’ять млинчиків – смажу по 5 хвилин з кожного боку на середньому вогні.

Блінчик змащую майонезом і викладаю шар моркви з цибулею. Накриваю наступним блінчиком. Таким чином всі млинці збираю в торт.
Прикрашаю торт – боки посипаю тертим білком, верх торта посипаю тертим жовтком і викласти трояндочки з помідорів, додати свіжу зелень. Торту даю час просочитися і подаю на стіл.
Смачного!
Leave a Reply