Фаршировані куркою печериці

» » » Фаршировані куркою печериці
Фаршировані куркою печериці

Фаршировані куркою печериці – красиве святкове блюдо, яке не тільки прикрасить ваш стіл і вразить усіх чудовим смаком, але ще й неймовірно просте в готуванні. До того ж воно абсолютно не вимогливо як до інгредієнтів, так і до гарніру. Хочете вразити ваших гостей смачною і красивою стравою? Тоді вам неодмінно знадобиться цей рецепт.

  • Печериці 15 штук (великих)
  • Куряче філе 200 грам
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Сир твердий 150 грам
  • Сметана 3 столових ложки
  • Масло рослинне 1-2 столових ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком

Фаршировані куркою печериці
У невеликій каструлі закип’ятіть трохи підсолену воду. Поки вона закипає, промийте курячу грудку. Варіть куряче м’ясо протягом 20 хвилин, тобто до повної готовності. З отриманого бульйону за допомогою спеціальної вилки витягніть курку, сам бульйон нам не знадобиться, але обов’язково використовуйте його для приготування іншої страви, адже в ньому міститися багато корисних речовин. Куряче філе ж накришіть на дрібні кубики.
Фаршировані куркою печериці
Печериці промийте, видаливши всі гілочки і землю. Тепер акуратно, використовуючи невеликий ніж, надріжте м’якоть і витягніть ніжки. Не пошкодьте капелюшки, інакше вся начинка витече і буде на деко зовні грибів, а не всередині, втім, думаю, що це зрозуміло.
Грибні капелюшки поки відкладіть, а ось ніжки і м’якоть поріжте на маленькі шматочки.
Фаршировані куркою печериці
Цибулину очистіть від лушпиння, як ви робите це зазвичай, і покришіть на невеликі кубики будь-яким зручним для вас способом. Наприклад, я пропоную не видаляти корінець, а просто зробити надрізи, не доходячи до кінця цибулини, а потім нарізати як звичайно. Завдяки такому способу інгредієнт не вислизає з долоні і тому подрібнити його стає простіше.
Фаршировані куркою печериці
У сковороді розігрійте потрібну кількість масла і обсмажте цибулю до золотистої скоринки, після чого додайте до неї нарізані ніжки печериць і смажте все разом 5 хвилин. Не забувайте все перемішувати, щоб уникнути підгоряння. Через п’ять хвилин додайте в сковороду курку, потрібну вам кількість спеції і сметану. Все ще раз добре перемішайте, тушкуйте 2 хвилини, а потім зніміть з вогню.
Фаршировані куркою печериці
Для приготування фаршированих печериць нам потрібно пропустити сир через середню або дрібну тертку. Тертий сир буде служити для посипання страви перед запіканням, але можна так само додати його невелику кількість у начинку.
Фаршировані куркою печериці
Поставте духову шафу нагріватися до 180-190 градусів. А поки постеліть фольгу на деко для запікання і викладіть на неї підготовлені капелюшки печериць. Столовою ложкою наповніть їх обсмаженою начинкою і посипте тертим сиром. Тепер відправляємо деко разом з фаршированими грибами запікатися в духовку на 25-30 хвилин. Після того, як страва буде повністю готова, приступайте до його подачі.
Печериці фаршировані куркою найкраще подавати гарячими, наче вони щойно з духовки, адже саме тоді вони виливають цей апетитний грибний запах. А в якості останнього штриха прикрасьте блюдо свіжою зеленню.
– Ви так само можете додати трохи свіжої зелені в начинку.
– Сметану можна замінити вершковим м’яким сиром або майонезом.
– У деяких рецептах точно так же разом з печерицями запікають фаршировані томати, а їх м’якоть додають в начинку.
Фаршировані куркою печериці
Смачного!

Фаршировані куркою печериці обновлено: Лютий 4, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика