
Готова риба відмінно підходить для бутербродів, суші, на закуску.
Єдиний мінус – зберігається близько двох тижнів, потім смак змінюється, і риба псується.
Найчастіше я купую форель, але за цим рецептом можна солити будь-яку червону рибу.
- Форель 1000 г
- Сіль 7 ч.л.
- Цукор коричневий 10 г
- Білий перець мелений ½ ч.л.
- Шафран 0.1 ч.л.
- Кріп сушений 1 ч.л.
- Вино біле сухе (столове) 10 мл
Найкраще підійде ціла риба.
Очистити її і випатрати, якщо є необхідність, відрізати хвіст і голову, з них, до речі, вийде класна уха.
Частину тушки, що залишилася розрізати уздовж спини і акуратно відокремити від ребер з обох сторін.
У підсумку повинні вийти дві половинки без кісток.
Хребет можна додати в набір для юшки.
Тепер змішайте прянощі.
Я не купую білий цукор, тому в списку значиться коричневий, але вони взаємозамінні.
Можна додати трохи лимонного соку.

Потроху влийте в прянощі вино, щоб вийшла густа кашка.
Підійде і горілка, і вода, але не червоне вино.

Рівномірно нанесіть кашку на обидві половинки риби, складіть їх і приберіть в холодильник на ніч.

Приємного апетиту!
Leave a Reply