
Ще один представник сімейства бургерів – фішбургери. Готувати котлети для нього можна з будь-якої білої морської риби, але я вибрала філе сайди, т.я. в ньому мінімальна кількість кісток. Тріска, минтай і навіть хек теж цілком підійдуть для цих цілей.
Соус тартар на основі майонезу відмінно поєднується зі стравами з риби і морепродуктів, тому я без тіні сумніву визначила його в цей бургер. Але і звичайний майонез теж непогано підійде.
Інгредієнти на 6 порцій:
Для соусу тартар:
- 150 г майонезу
- 5-6 корнішонів
- 1 ст.л. каперсів
- 1/2 маленькій червоної цибулини
Для бургерів:
- 900 г філе білої морської риби
- 1 яйце
- 2 скибочки білого тостового хліба без кірки
- сіль і перець за смаком
- 2-3 помідори
- 6 аркушів салату
- 6 булочок для гамбургерів
Готуємо соус. Для цього максимально дрібно рубаємо корнішони, цибулю і каперси. Кладемо в миску з майонезом.
Перемішуємо.
Ставимо в холодильник.
Готуємо фарш для котлет. Філе пропускаємо через м’ясорубку. Хліб рубаємо в блендері до стану крихти. Додаємо до рибного фаршу разом з яйцем, сіллю і перцем. Добре вимішуємо.

Формуємо з фаршу 6 котлет діаметром трохи більше діаметра булочки. Смажимо на середньому вогні на змащеній маслом сковороді до готовності, приблизно по 7 хвилин з кожного боку.

Помідори нарізаємо кільцями товщиною 5-6 мм.

Розрізаємо булочки навпіл уздовж. Нижню частину змащуємо соусом, кладемо лист салату, на нього – котлету, потім помідори. Накриваємо верхньою частиною булочки і подаємо.

Смачного!
Leave a Reply