Хлібець, або заєць

» » » Хлібець, або заєць
Хлібець, або заєць

Інгредієнти

  • фарш м’ясний     800 г
  • сало     350 г
  • цибуля     2 шт.
  • часник (зубці)     4 шт.
  • яйця курячі     4 шт.
  • хліб (скибки)     2 шт.
  • крупа манна     2 ст. ложки
  • сіль
  • перець чорний мелений
  • молоко     100 мл


 Крім того:

  • олія рослинна (для змащування форми)
  • сухарі (або манка для посипання форми)
  • кмин (для посипки хлібці)

Розраховано на 2 порції
Хлібець- це м’ясна запіканка, яку готують до свят і подають нарізаний пластинками. Називають його ще зайцем, чому така назва я не знаю, й зайчатини в його складі немає, проте смакує він всім з шматком хліба, або ж просто так.
Приготування:
Хлібець, або заєць


Фарш можна брати будь-який, в мене яловичий з свинним салом
Хлібець, або заєць
додаємо яйця, помелені цибулю і часник, манну крупу, солимо і перчимо до смаку
Хлібець, або заєць
додаємо помелений хліб (булку, чи батон, попередньо замочений в молоці)
Хлібець, або заєць
добре все вимішуємо і вибиваємо декілька хвилин
Хлібець, або заєць
викладаємо в форму змащену олією і посипану сухарями, або манкою. Верх хлібця можна присипати кмином.
В мене вийшло 2 хлібця розміром 7*20 см
Хлібець, або заєць
випікаємо 50хв при 200 градусах. Даємо хлібцеві повністю охолонути, тоді можна нарізати.
Хлібець, або заєць
Смачного!

Хлібець, або заєць обновлено: Січень 21, 2017 автором: Татьяна
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (5 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика