
Ще одне блюдо, яке я давно збиралася приготувати для блогу, але мої рученьки до нього категорично не доходили. І сьогодні я заповнюю цю прогалину. Тим більше, що попереду вихідні, на яких можна влаштувати легкі пивні посиденьки з цією смачною закускою. Вона, звичайно, не дуже легка – цибульні кільця смажаться у фритюрі (у рослинній олії). Але якщо рідко і небагато – то можна? Правда ж?
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 екстра велика цибулина (або 2-3 середніх)
- 2 ст.л. борошна
Для пивного кляру:
- 150 г борошна
- 1/3 ч.л. гранульованого сухого часнику (по наявності і бажанням; з ним смачніше)
- 1/2 ч.л. солі
- 1/2 ч.л. чорного меленого перцю
- 1 ч.л. розпушувача
- 250 мл світлого пива
Цибулю нарізаємо на кільця шириною близько 4-5 мм.
Готуємо кляр. Для цього змішуємо борошно з часниковим порошком, сіллю, перцем і розпушувачем.
Додаємо пиво і замішуємо кляр – консистенція буде трохи нижча, ніж на оладки.
Цибулю паніруємо в борошні.

Умочуємо в кляр.

Смажимо до золотистого кольору у фритюрі, розігрітому до 175 градусів (якщо ви опустите в масло дерев’яну паличку – від неї повинні побігти бульбашки).
Готові кільця перекладаємо на паперові рушники, щоб ввібрати зайвий жир.
Подаємо теплими з макательним соусом за смаком.

Смачного!
Leave a Reply