Цибулеві кільця в пивному клярі

» » Цибулеві кільця в пивному клярі
Цибулеві кільця в пивному клярі

Ще одне блюдо, яке я давно збиралася приготувати для блогу, але мої рученьки до нього категорично не доходили. І сьогодні я заповнюю цю прогалину. Тим більше, що попереду вихідні, на яких можна влаштувати легкі пивні посиденьки з цією смачною закускою. Вона, звичайно, не дуже легка – цибульні кільця смажаться у фритюрі (у рослинній олії). Але якщо рідко і небагато – то можна? Правда ж?
Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 екстра велика цибулина (або 2-3 середніх)
  • 2 ст.л. борошна

Для пивного кляру:

  • 150 г борошна
  • 1/3 ч.л. гранульованого сухого часнику (по наявності і бажанням; з ним смачніше)
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. чорного меленого перцю
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 250 мл світлого пива

Цибулеві кільця в пивному клярі
Цибулю нарізаємо на кільця шириною близько 4-5 мм.
Готуємо кляр. Для цього змішуємо борошно з часниковим порошком, сіллю, перцем і розпушувачем.
Цибулеві кільця в пивному клярі
Додаємо пиво і замішуємо кляр – консистенція буде трохи нижча, ніж на оладки.
Цибулеві кільця в пивному клярі
Цибулю паніруємо в борошні.
Цибулеві кільця в пивному клярі
Умочуємо в кляр.
Цибулеві кільця в пивному клярі
Смажимо до золотистого кольору у фритюрі, розігрітому до 175 градусів (якщо ви опустите в масло дерев’яну паличку – від неї повинні побігти бульбашки).
Готові кільця перекладаємо на паперові рушники, щоб ввібрати зайвий жир.
Подаємо теплими з макательним соусом за смаком.
Цибулеві кільця в пивному клярі
Смачного!

Цибулеві кільця в пивному клярі обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Аня
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика