
Ми звикли , що якщо чуємо слово « шашлик» , то у нас відразу в голову приходять асоціації м’яса або ж риби , приготованих на шампурах . Але ж шашлик можна приготувати і не тільки з м’яса , наприклад прекрасним виходить шашлик з печериць . Дуже незвично , смачно і дуже ситно , важливо правильно підібрати маринад і звичайно ж , правильно приготувати вашу закуску. Незвичайний шашлик урізноманітнює меню вашого пікніка і неодмінно порадує всіх тих, хто постить або сидять на дієті.
Для того щоб приготувати шашлик з печериць вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- свіжі шампіньйони (середні) – 1 кг. ,
- сало ( свіже або солоне ) – 250 грам ,
- сіль і чорний мелений перець за смаком ,
- свіжі помідори – 5 штук ,
- цибуля ріпчаста – 3 штуки.
Правильне приготування шашлику з печериць
Для початку потрібно буде ретельно промити грибочки в холодній воді і очистити всі пошкоджені місця. Гриби слід обдати окропом і залишити обсохнути.
Потім вам знадобитися сало , ви можете використовувати як свіже сало , так і солоне , все залежить від ваших уподобань. Сало нарізаємо тонкими пластиками трохи більше самих грибів .
Помідори промити й нарізати тонкими кружечками.
Цибулю очищаємо , промиваємо та нарізаємо середньої товщини кільцями.
Всі інгредієнти трохи присолюємо і перчимо за смаком. За бажанням можна збризнути лимонним соком.
Тепер слід нанизувати підготовлені інгредієнти на шампур. Спочатку одягаємо грибочок , після сало , потім цибулю і помідор і так далі , закінчуємо як і починали шампіньйоном .
Обсмажуємо шашлик на вугіллі до готовності. Подаємо шашлик з печериць зі свіжими овочами та зеленню. Відмінно підійде до такого шашличку часниково – сметанний соус. Для цього сметану змішуємо з часником , пропущеним через прес і за смаком додати сіль і чорний мелений перець.
Приємного вам апетиту!
Leave a Reply