Як приготувати суші

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Как приготовить суши

Як приготувати суші ? Питання ще розкрите. Трохи терпіння , нижче я розповім вам рецепт суші нігірі та ролів .

Які вам потрібні будуть інгредієнти. Вам знадобиться:

  • Рис з короткими і закругленими зернами
  • Морська водорость норі
  • рисовий оцет
  • Соя
  • Філе лосося і тунця
  • креветки
  • маринований імбир
  • Вассаби будь
  • вершковий сир
  • крабові палички
  • огірок
  • авокадо

Це ті продукти , які бажано використовувати, але , звичайно ж , не обов’язково.
Тепер перерахуємо продукти , які ви можете замінити на інші , якщо вони вам не до вподоби :

  • філе скумбрії
  • копчений лосось
  • Ікра летючої риби
  • Смажені насіння кунжуту
  • Лимон і зелень.

Для приготування будь-якого виду суші буде потрібно від однієї години до півтори години. Переходимо безпосередньо до приготування страв.
Як приготувати рис для суші та ролів ?
Для суші та ролів , найголовніше правильно приготувати рис.
Для початку промийте рис в холодній воді до тих пір , поки вода під час промивання не стане практично прозорою , але не перетирати рис.
Тепер кладете рис в глибоку каструлю і на 1 склянку рису додаєте 250 мл води.
Закриваєте каструлю і ставите максимальний вогонь , щоб рис швидко закипів .
Як тільки рис закипає , потрібно зробити вогонь , як можна менше і варити рис на протязі 10-12 хвилин.
Після цього не знімаючи кришки з каструлі , прибираєте її з вогню і залишаєте рис в спокої хвилин на 15.
Поки рис у нас стоїть в сторонці , перейдемо до приготування заправки для рису.
Готуємо оцет для суші- рису
На 2 чашки рису вам потрібно взяти 50 мл рисового оцту ( бажано японський , але можна взяти і звичайний ) , 30 гр цукру , 10 гр солі.
Потім все це перемішуєте до повного розчинення цукру і солі , я на кілька секунд ставлю оцет в мікрохвильовку , запах не приємний , але зате швидко розчиняється.
Тепер гарячий рис викладаєте на широкий посуд і наливаєте на нього заправку тонкою цівкою .
Змішати його , щоб заправка вбралася в весь рис , потім накрити вологим рушником і нехай рис остигає , можна також допомогти рису охолонути , розмішавши його при цьому дерев’яною ложкою.
Готуємо суші
Поки рис остигає приступимо до приготування суші нігірі .
Нарізаємо рибу під кутом , але нарізаємо , а не пиляємо .
Візьміть тарілочку з васабі , також вам знадобляться оцтова вода для змочування рук.
Її можна зробити наступним чином , наливаєте кип’ячену воду в посудину з широкою горловиною і добовляємо туди 2 ст. л . оцту. Тому що , коли ви робите нігірі , руки завжди повинні бути вологими щоб ​​рис не приліпав .
Тепер правою рукою берете приблизно 1.5 ст.л. рису і стискаєте долоню , надаючи рису овальну форму.
У ліву руку берете шматочок риби.
Потім вказівним пальцем правої руки , не випускаючи рис з рук , берете трохи васабі і промазуєте рибу.
Тепер , зверху риби кладете рис і великим пальцем лівої руки притискуєте рис , щоб на ньому залишилася ледь помітна вм’ятина .
Тепер , перемінивши все це в праву руку , натиснете на весь рис вказівним і середнім пальцями.
Потім перевертаєте нігірі так , щоб вона виявилася на кінчиках пальців лівої руки , рибою до верху.
Тепер переміщаєте все це до основи пальців , і притискаємо з боків.
Рис повинен бути щільно притиснутий до риби , головне не перетиснути рис , і щоб рибна нарізка була завжди більше рисової заготовки.
Ось тепер суші нігірі готові.
Готуємо роли
Тепер перейдемо до виготовлення тонких ролів або Хосо – маки.
Для ролів , рибу треба нарізати на вузькі смужки.
Кладіть половинку водоростевого листа , шорсткою поверхнею до верху , на бамбуковий килимок.
Змочуєте руки в оцтової воді.
Берете приблизно 4 ст.л. готового рису і кладете його рівномірно на поверхню листа .
При цьому , з верхнього краю повинна залишитися порожня смужка в 1 см , а з нижнього від 0,5-1,5 см.
Рис повинен бути висотою , приблизно , 7 мм.
Тепер , по середині по всій довжині рису вказівним пальцем промазуєте вассабі .
Зверху також можна покласти яку-небудь начинку , наприклад тунець.
Нижній край водорості поєднуєте з краєм килимка і починаєте піднімати килимок за допомогою великих пальців , і утримуючи начинку на місці.
Як тільки лист торкнеться протилежного краю водорості , потрібно загнути край килимка наверх і покатати роли туди-сюди.
Тепер трохи стискаєте роли поки вони в килимку , і збоку притискуєте пальчиками.
Все, роли готові.

36
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.