Як приготувати шкварки

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Как приготовить шкварки 1

Шкварки – невеликі сильно засмажені шматочки сала або жирного м’яса, які вважаються українським делікатесом поряд з солоним салом, варениками та борщем. Шкварки подаються як добавка до різних страв, наприклад, вареників, або в якості основного блюда з будь-яким гарніром. Також зі шкварками смажать яєчню, картоплю чи овочі, наприклад, помідори. Свинячі шкварки багаті білком і моно- і поліненасиченими жирами.

Інгредієнти:

  • свіжа свиняча підчеревина

Приготування шкварок (вижарок):

Для приготування шкварок потрібно брати сало з прошарком м’яса або жирне м’ясо.
Свіжий продукт промити, обсушити і наріжте шматочками зі стороною 2-3 см.
Сало складіть в каструлю з товстими стінками (я використовую чавунну), накрийте кришкою, поставте на слабкий вогонь і, періодично помішуючи, витоплюйте жир.

Якщо сало підгорає, влийте трохи води.
Час, який буде потрібно для витоплювання сала, залежить від його кількості. У середньому кілограм сала витоплюється близько години.

Після того, як шматочки сала стануть практично сухими, процідіть жир що витопився через сито в окремий посуд, а шкварки перекладіть в сухий чистий посуд і зберігайте в холодильнику.

Якщо хочете заготовити шкварки про запас, то залийте їх витопленим жиром, остудіть і поставте в холодильник. Так шкварки можуть зберігатися кілька місяців.

greaves
Зі шкварками можна смажити яєчню, картоплю, овочі. Можна полити ними вареники і т.д. Також шкварки можна подрібнити в м’ясорубці, посолити, при бажанні додати продавлений через часничницю часник, і отриману масу подавати як намазку на хліб до борщу.
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.