3 домашніх рецепта корисних чіпсів

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
3 домашних рецепта полезных чипсов 1

Чіпси виготовляють за різною технологією і за різними рецептами. Їх популярність дуже висока, але вона завжди супроводжується розмовами про шкоду цього продукту. У цьому питанні можна розбиратися нескінченно, а можна вдатися до альтернативного варіанту – приготувати чіпси вдома.
Чіпси придумав ще в 1853 році Джордж Крам, шеф-кухар фешенебельного ресторану готелю Moon’s Lake Lodge в США. За легендою примхливий американський мільйонер Корнеліус Вандербільт одного разу на вечері кілька разів повертав смажену картоплю на кухню, скаржачись, що вона занадто товста. Шеф-кухар вирішив пожартувати над магнатом: він нарізав картоплю буквально паперової товщини і обсмажив. Магнат не піддався провокації. Навпаки, він був у захваті.

Чим шкідливі чіпси з магазину
Про те, що чіпси – не самий корисний продукт, сумніватися не доводиться. Вся справа в тому, що вони накопичують у собі гідрогенізований жир, який вкрай небезпечний для здоров’я, так як веде до утворення «поганого» холестерину. Саме так починають розвиватися такі хвороби, як атеросклероз, тромбофлебіт і багато інших небезпечних захворювань.
До всього іншого, чіпси – це продукт, що містить в собі величезну кількість солі, що заважає нормальному росту кісток. Не кажучи вже про те, що це руйнує нормальну роботу обміну речовин і може призвести до серцевого нападу.
Варто також сказати про різні добавки, які імітують смак грибів, кропу, сметани, бекону, цибулі та інших продуктів. Вони можуть стати причиною алергії.
Це лише кілька контраргументів. Їх цілком достатньо, щоб перестати вживати магазинні чіпси і почати готувати їх в дома, якщо ви так любите цей продукт.

aa029c1546
Кілька порад з приготування чіпсів в дома
Товщина платівок повинна бути приблизно від 2-х до 4-х міліметрів. Чим товщі будуть нарізані пластинки, тим довше будуть готуватися чіпси. Намагайтеся порізати скибочки максимально рівномірно.
У тих рецептах, де необхідно оливкова і рослинна олія, додайте її у помірній кількості.
Найлегше визначити, що чіпси готові по їх загнутим краях пластинок. Якщо ви хочете, щоб чіпси були більш зажареними, тоді потримайте їх у духовці довше.
Після того, як чіпси будуть готові, їх потрібно викласти на папір, щоб він просочив лишній жир і вологу.
722e168c0e
Морквяні чіпси
Інгредієнти:

  • Морква 3 шт.
  • Оливкова олія 2 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком

Очистіть моркву, після чого натріть її на тертці для шинкування або тонко наріжте кружечками. Покладіть моркву в миску, трохи посоліть і поперчіть. За бажанням додайте улюблені приправи і збризніть оливковим маслом. Деко застеліть пергаментом. Викладіть моркву на деко і поставте його в духовку. Сушіть протягом 1 години при температурі 100-120 градусів, періодично перевертаючи чіпси. Дайте чіпсам охолонути.
b174117171


Яблучні чіпси
Інгредієнти:

  • Яблука 200 г
  • Цукор 80 г
  • Яблучний ель 250 мл

Виріжте серцевину з яблук. Наріжте яблуко кружечками. Розведіть цукор з яблучним елем. Залийте цією сумішшю яблука. Покладіть на деко пергамент. Викладіть на нього яблука і поставте в духовку, розігріту до 110 градусів.
Час в духовці залежить від того, як ви порізали яблука. Якщо кружечки тонкі, то вистачить 1 години. Перевертайте періодично чіпси. Дайте їм охолонути.
58e4bbbd1e
Картопляні чіпси зі смаком часнику
Інгредієнти:

  • Картопля 20 г
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком
  • Часник за смаком

Очистіть картоплю, після чого натріть її на тертці для шинкування або тонко наріжте кружечками. Подрібніть часник. Покладіть картоплю в миску, трохи посоліть і поперчіть. Додайте часник, добре перемішайте. За бажанням додайте улюблені приправи і збризніть оливковим маслом. Деко застеліть пергаментом. Викладіть картоплю на деко і поставте його в духовку. Сушіть протягом 1 години при температурі 100-120 градусів, періодично перевертаючи чіпси.Дайте чіпсам охолонути.
66b43e6ff4

6e9e5a46ea

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.