Інгредієнти
- 750 мл молока
- 3 ч.л. сухих або 25 г свіжих дріжджів
- 1 ст.л. цукру
- 350-400 г борошна
- 3 яйця
- 100 г вершкового масла або маргарину
- сіль
Приготування
Хоч з цими млинцями доведеться трохи повозитися, результат Вас порадує.
Млинці виходять тонкими, м’якими, дірчастими.
Подавати млинці можна як з солодкими, так і з солоними начинками – варенням, згущеним молоком, ікрою і т.д.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 20-25 млинчиків діаметром 21 см.
Молоко підігріти.
Воно має бути тепле, не гаряче.
У молоко додати дріжджі і цукор.
Додати 200 г борошна, перемішати.
Поставити опару в тепле місце.
Я наливаю в миску теплу воду, і в неї ставлю ємність з опарою.
Опара повинна добре піднятися (у мене на це пішло 20 хвилин).
Відокремити білки від жовтків.
Білки поставити в холодильник.
Жовтки розтерти з маслом.
Додати жовтки з маслом в опару, перемішати.
Трохи посолити.
Додати решту борошна, перемішати. Тісто має бути не густим.
Поставити тісто в тепле місце на 1 годину.
За цей час тісто кілька разів підніметься, його треба перемішувати і дати знову підніматися.
Білки збити.
Додати білки в тісто, акуратно перемішати.
Якщо тісто густе, додати ще трохи теплого молока.
Сковороду розігріти, змастити олією.
Налити в середину сковороди трохи тіста, і обертаючи сковороду, розподілити тісто рівномірно.
Коли низ зазолотиться, перевернути млинець і посмажити з іншого боку.
Млинці можна подавати зі сметаною, можна фарширувати.
Тут можна подивитися, як і чим фарширувати млинці:
Млинці.
Приємного апетиту!