Інгредієнти
- 10-12 млинчиків (за рецептами Млинці або Млинці дріжджові)
начинка:
- 400 г сиру (будь-якої жирності)
- 4-5 ст.л. сметани
- 4-5 ст.л. цукру
- 300 г вишні (свіжої або замороженої)
полуничний соус:
- 300 г полуниці (свіжої або замороженої)
- 3 ст.л. цукру
- 1 ст.л. крохмалю
ванільний соус (заварний крем):
- 1 яйце
- 3 ст.л. цукру
- 250 мл вершків (10-20%) або молока
- 2 ч.л. борошна
- 2 ч.л. ванільного цукру або 1/4 ч.л. ваніліну
Приготування
Готуємо полуничний соус.
Полуницю подрібнити в блендері.
Додати 150 мл води, цукор, поставити на вогонь, довести до кипіння.
Крохмаль розвести в 50 мл води.
У полуницю додати крохмаль, розмішати і відразу прибрати з вогню.
Остудити.
Готуємо ванільний соус.
Вершки довести до кипіння.
Яйце перемішати з цукром і ванільним цукром.
Додати борошно, добре перемішати.
Поступово, добре перемішуючи, додати гарячі вершки.
Перелити все в каструльку, поставити на слабкий вогонь.
Варити, при постійному помішуванні, до тих пір, поки соус не загусне.
Готуємо начинку.
Сир змішати з цукром і сметаною.
Якщо сир крупинками – бажано протерти через сито.
Сметану і цукор додавайте до смаку, можливо доведеться додати більше або менше, ніж зазначено в інгредієнтах.
Додати вишню (якщо вишня заморожена – її треба попередньо розморозити і злити всю рідину), перемішати.
На млинчик викласти начинку.
Загорнути краю до центру.
Згорнути конвертик.
Подавати з соусами.
Приємного апетиту!