
Млинці з яйцем і шинкою – це смачна ідея для сніданку, яка була підглянена на одній з французьких вуличок, де такі млинці продавали як фастфуд. Головна особливість страви, це те, що начинка додається не на готовий млинець, а прямо під час його смаження. Для приготування власних млинчиків вам буде потрібно велика сковорода і трохи терпіння.
Інгредієнти:
Для млинців
- Молоко 1 1/3 склянки
- Вода 2/3 склянки
- Борошно пшеничне 1 1/2 склянки + 1 столова ложка
- Яйця 4 штуки
- Сіль 1/4 чайної ложки
- Масло рослинне 2 столові ложки
Для начинки (з розрахунку на 1 млинець)
- Яйце 1 штука
- Сир 50-60 грам
- Шинка 30-50 грам
- Масло вершкове і рослинне для смаження
- Сіль за смаком
- Перець мелений за смаком
Інвентар:
Сковорода, міксер, глибока тарілка, лопатка, ніж кухонний, вилка, блюдо для подачі.
Приготування:
Крок 1: Готуємо млинці.
У глибокій тарілці змішайте всі інгредієнти і збийте їх міксером до абсолютно однорідної консистенції, розбиваючи віночком всі борошняні грудочки. Коли ви досягнете гладкого рідкого тіста, відставте його в сторону і дайте відпочити протягом 15 хвилин при кімнатній температурі.
Розігрійте на сковороді трохи вершкового або рослинного масла і вилийте тісто, поширивши його тонким шаром по дну. Готуйте млинець на середньому вогні.
Крок 2: Додаємо яйце.
Коли верх млинця схопиться, розбийте на нього куряче яйце і виделкою розмажте його, змішуючи білок з жовтком. Будьте обережні і не проколіть виделкою сам млинець.
Якщо ви все ж боїтеся пошкодити млинець, то можете спершу змішати і збити яйце, а потім вилити його на млинець і розмазати за допомогою вилки.
Поперчіть і посоліть за смаком, але це необов’язково.
Крок 3: Додаємо сир.
Дайте яйцю трохи запектись, покладіть зверху кілька скибочок сиру. Але кладіть сир не на всю площу, а тільки на половинку млинця. Дайте сиру трохи розплавитися, буквально 30-60 секунд, залежить від вашого сиру. До речі, краще беріть той, що легко плавиться і не стає гумовим.
Крок 4: Додаємо шинку.
Поверх сиру покладіть шинку. Це може бути один товстий шар або два тонких. Що не так важливо, начинка в таких стравах завжди йде “на око”.
Крок 5: Доводимо до готовності.
Як покладете шинку, відразу скласти млинець навпіл, накривши незаповненою половинкою млинця ту половинку, на якій є сир і шинка.
Потім складіть млинець ще раз на навпіл. Вийде трикутничок. Зніміть готовий млинець з яйцем і шинкою зі сковороди і почніть готувати наступний.
З даної кількості тіста виходить 6 великих млинців або 8 середніх.
Крок 6: Подаємо млинці з яйцем і шинкою.
Смачного!
Поради до рецепту:– Молоко підійде будь-якої жирності, навіть дуже низької або взагалі знежирене.- Можна додати пір’я цибулі або трохи свіжої зелені зверху.
Leave a Reply