Млинці з яйцем і шинкою

» » Млинці з яйцем і шинкою
Млинці з яйцем і шинкою

Млинці з яйцем і шинкою – це смачна ідея для сніданку, яка була підглянена на одній з французьких вуличок, де такі млинці продавали як фастфуд. Головна особливість страви, це те, що начинка додається не на готовий млинець, а прямо під час його смаження. Для приготування власних млинчиків вам буде потрібно велика сковорода і трохи терпіння.

Інгредієнти:

Для млинців

  • Молоко 1 1/3 склянки
  • Вода 2/3 склянки
  • Борошно пшеничне 1 1/2 склянки + 1 столова ложка
  • Яйця 4 штуки
  • Сіль 1/4 чайної ложки
  • Масло рослинне 2 столові ложки

Для начинки (з розрахунку на 1 млинець)

  • Яйце 1 штука
  • Сир 50-60 грам
  • Шинка 30-50 грам
  • Масло вершкове і рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець мелений за смаком

Інвентар:

Сковорода, міксер, глибока тарілка, лопатка, ніж кухонний, вилка, блюдо для подачі.

Приготування:

Крок 1: Готуємо млинці.

Млинці з яйцем і шинкою

У глибокій тарілці змішайте всі інгредієнти і збийте їх міксером до абсолютно однорідної консистенції, розбиваючи віночком всі борошняні грудочки. Коли ви досягнете гладкого рідкого тіста, відставте його в сторону і дайте відпочити протягом 15 хвилин при кімнатній температурі.
Розігрійте на сковороді трохи вершкового або рослинного масла і вилийте тісто, поширивши його тонким шаром по дну. Готуйте млинець на середньому вогні.

Крок 2: Додаємо яйце.

Млинці з яйцем і шинкою

Коли верх млинця схопиться, розбийте на нього куряче яйце і виделкою розмажте його, змішуючи білок з жовтком. Будьте обережні і не проколіть виделкою сам млинець.

Млинці з яйцем і шинкою

Якщо ви все ж боїтеся пошкодити млинець, то можете спершу змішати і збити яйце, а потім вилити його на млинець і розмазати за допомогою вилки.
Поперчіть і посоліть за смаком, але це необов’язково.

Крок 3: Додаємо сир.

Млинці з яйцем і шинкою

Дайте яйцю трохи запектись, покладіть зверху кілька скибочок сиру. Але кладіть сир не на всю площу, а тільки на половинку млинця. Дайте сиру трохи розплавитися, буквально 30-60 секунд, залежить від вашого сиру. До речі, краще беріть той, що легко плавиться і не стає гумовим.

Крок 4: Додаємо шинку.

Млинці з яйцем і шинкою

Поверх сиру покладіть шинку. Це може бути один товстий шар або два тонких. Що не так важливо, начинка в таких стравах завжди йде “на око”.

Крок 5: Доводимо до готовності.

Млинці з яйцем і шинкою

Як покладете шинку, відразу скласти млинець навпіл, накривши незаповненою половинкою млинця ту половинку, на якій є сир і шинка.
Потім складіть млинець ще раз на навпіл. Вийде трикутничок. Зніміть готовий млинець з яйцем і шинкою зі сковороди і почніть готувати наступний.
З даної кількості тіста виходить 6 великих млинців або 8 середніх.

Крок 6: Подаємо млинці з яйцем і шинкою.

Млинці з яйцем і шинкою

Млинці з яйцем і шинкою потрібно їсти відразу, поки вони гарячі, а сир тягучий. Якщо буде потрібно, можна розігріти млинці на сковороді. Їжте їх на сніданок з кавою або в якості легкого та смачного перекусу на полуденок.
Смачного!
Поради до рецепту:– Молоко підійде будь-якої жирності, навіть дуже низької або взагалі знежирене.- Можна додати пір’я цибулі або трохи свіжої зелені зверху.

Млинці з яйцем і шинкою обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика