Ніжні млинці на молоці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Нежные блинчики на молоке 3

Ніжні млинці на молоці готуються за особливою рецептурою і в результаті виходять дуже солодкими і просто тануть у роті. На мій погляд, це найкращий рецепт млинців, який тільки можна знайти. Звичайно, він не такий простий, як звичайні, але, повірте, всі докладені вами зусилля варті того. Тому обов’язково спробуйте пишні і ніжні млинці, приготовані за цим рецептом.

Інгредієнти:

  • Молоко 1,5 склянки
  • Яйця курячі 2 штуки
  • Цукор 1-2 столових ложки
  • Борошно пшеничне 1 стакан
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Масло рослинне 2-3 столових ложки
  • Масло вершкове 30-40 грам

1421344508982fa5b76
Перед тим, як почати готувати тісто, слід підготувати яєчні білки. Для цього скористайтеся сепаратором і видаліть з яєць жовтки, вони нам знадобляться трохи пізніше. Потім за допомогою міксера збивайте білки в перебігу декількох хвилин до утворення досить густої піни, але не так, як для приготування безе, а трохи рідкіше, до м’яких піків. Будьте уважні і обережні, білки повинні бути абсолютно чистими, без домішки жовтків, а посуд сухий і знежирений, інакше у вас нічого не вийде, адже піна попросту не зіб’ється. Отриману яєчну масу поки відставте убік і візьміться за приготування тіста.
142134450983334bfee
Першим ділом жовтки, що залишилися змішайте з цукром і сіллю, після туди ж додайте половину склянки молока і збийте все виделкою до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Тепер почніть поступово вмішувати борошно. Я зазвичай додаю столову ложку, добре розмішую, розбиваючи всі грудочки і кладу наступну порцію борошна. В результаті у вас повинно вийти густе тісто. Після чого масу розбавляємо молоком, додаємо 1 столову ложку рослинної олії і добре перемішуємо, знову ж до тих пір, поки тісто не стане однорідним. І останнім кроком вилийте збиті білки, точніше, обережно викладіть їх в масу для млинців і розмішайте, повільно рухаючи ложку по колу, зачерпуючи від краю до центру.
1421344509944469f0c


На плиті розігрійте плоску сковороду, а в ній трохи рослинного масла. Коли масло почне покриватись бульбашками, за допомогою ополоника зачерпніть тісто і тонким струменем вилийте його на дно нагрітого посуду, іншою рукою обертайте сковороду таким чином, щоб рідина рівномірно розподілилася. Важливо: не скупіться, не зачерпуйте відразу багато тіста, щоб ваш млинець не вийшов занадто товстим, інакше він залишиться всередині сирим.
14213445091957e0d8c
Готуйте млинець на середньому вогні до тих пір, поки тісто не схопиться, а на нижній стороні не утворюється рум’яна кірочка. Після цього акуратно за допомогою лопатки піддіньте тісто і з обережністю відліпіть його від сковороди. Переверніть і продовжуйте смажити до повної готовності.
142134450933613d890
Готовий млинець тут же складайте на плоске блюдо, змащуючи його зверху тонким шматочком вершкового масла. Це додасть готовому блюду приємний аромат і смак. Для більшої зручності можна заздалегідь розтопити вершкове мало і наносити його спеціальним силіконовим пензликом.
Продовжуйте готувати млинці до тих пір, поки не засмажити все тісто, після цього змастіть маслом останній млинець і почекайте приблизно 5 хвилин, щоб все охололо і можна було їсти щоб не обпектись. От і все, приступайте до подачі готових ніжних млинців до столу.
Ніжні млинці подавайте з різними доповненнями, наприклад, з карамельним сиропом або ягідним варенням. Смачні сюди так само різні фруктові джеми, шоколадний соус або звичайна свіжа сметана. Приготовані за цим рецептом млинці як правило з’їдаються тут же, так що довго зберігати їх не доводиться. Тому скоріше заваріть собі улюблений гарячий напій і приступайте до трапези, інакше вам самій може нічого і не залишитися.
– Щоб приготовані вами ніжні млинці надовго залишилися м’якими і не засохли, накрийте їх відразу після приготування чистим вафельним рушником.
– Для додання готовим виробам більш пряного аромату, додайте в тісто трохи меленої кориці і ванілі.
– Щоб не зробити млинці занадто масляними, можна змащувати сковороду рослинною олією використовуючи половинку очищеної картоплі або цибулини.

142134450912741b0de
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.