
Одне з найпопулярніших страв з сиру – сирники. Цікавий варіант – це додавання в сирну масу манної крупи. Сирники з манкою – дуже смачні, і, на відміну від звичного смаку сирників з борошном, вони виходять ніжніше. Якщо сир дуже вологий, сметани можна покласти менше.
Щоб приготувати сирники з манкою , нам знадобиться:
- сир – 250 г
- яйце – 1 шт.
- сметана – 1 ст. л .
- манка – 1-2 ст. л .
- сіль – за смаком
- цукор – 2 ст. л .
- олія соняшникова
- родзинки – за бажанням
Як приготувати сирники з манкою :
1 . Сир розтираємо з яйцем , додаємо сіль , цукор і сметану , родзинки за бажанням.
2 . Сипем манку. Перемішуємо добре. Далі сирній масі потрібно дати постояти з півгодинки , щоб манка набухла .
3 . Трохи манки насипаємо в тарілку для панірування .
4 . Розігріваємо сковороду , ложкою набираємо трохи сирної маси і викладаємо в тарілку з манкою. Обвалюємо , скачавши кульку , і злегка придавлюємо .
5 . Обсмажуємо на гарячій сковороді в олії з двох сторін (можна під кришкою).
Подаємо сирники зі сметаною.
Приємного апетиту!
Leave a Reply