
Люблять на Україні сир. А в Росії його що, не люблять? Свіжий сир корисний всім. Малюкам – щоб рости; жінкам – щоб цвісти; літнім людям – для поліпшення самопочуття. Готовимо не вареники і не сирники. Готуємо українські налисники з сиром. Від слова лист – це деко.
Щоб приготувати українські налисники , вам знадобляться:
- Кисле молоко будь-яке ( кефір , ряжанка , кисле молоко) – 0,5 літра
- Сода – 1 ч.л.
- Яйця – 2 шт. + 1 ( в сир )
- Рослинна олія – 2 ст. ложки
- Молоко прісне – приблизно 0,5 літра
- Борошно – близько 3 склянок
- Сир – 300 г
- Сметана – 250 г
- Сіль – 1 ч.л.
- Сир – 40 г
- Сметана – 250 г
- Цукор – 1 стакан
Як приготувати українські налисники з сиром :
1 . Покладіть соду в кисле молоко , розмішайте і залишіть на 30-40 хв.
2 . На чавунну сковороду насипте добру жменю солі , прокалите її до жовтого кольору , висипте і сухою чистою ганчіркою витріть сковороду. Так тісто не буде прилипати .
3 . Додайте сирі яйця , сіль за смаком , півсклянки цукру. Розмішайте і додайте просіяне борошно. Тісто має вийти як на густі оладки. Півсклянки борошна залиште для сиру. Потім розведіть тісто прісним молоком ( трохи залиште для сиру) . Скільки додати молока , побачите самі, головне , щоб тісто добре розливалося по сковороді. Додайте олію , ще раз розмішайте , і можна пекти млинці. Сковорідку змастіть рослинною олією тільки перший раз .
4 . Сир добре розітріть з половиною сметани , додайте борошно , сіль , яйце , цукор і перемішайте.
5 . Кожен млинець начиніть сиром , покладіть у змащену маслом форму , полийте сметаною , змішаною з трохи підсоленим молоком , посипте тертим сиром і запікайте 20 хв . Готові налисники остудіть і наріжте навскоси на порції.
Приємного апетиту!
Leave a Reply