Ароматний чай: чотири смачних рецепта

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Ароматный чай: четыре вкусных рецепта 3

Ніщо не зігріє в морозний день краще, ніж чашка гарячого напою з медом і прянощами!
Фруктовий коктейль

  • На 2 чашки: 1 паличка кориці, 2 бутони гвоздики, 1 горошина запашного перцю, жменю сушених яблук, 1 ст. л. журавлини, 4 ч. л. цукру.

Корицю, гвоздику і запашний перець кладемо в 0,5 л води і даємо їй закипіти. Кладемо в киплячу воду з прянощами сушені яблука і журавлину, накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин. Напій проціджуємо і підсолоджують цукром. Підігріваємо і розливаємо по чашках.
Зелений чай з цитрусовими
8a513f1cf3

  • На 1 чашку: 1 ч. л. зеленого чаю, 0,5 ч. л. тертої апельсинової цедри, 1-2 ст. л. апельсинового соку, 1 ч. л. меду або цукру.

Зелений чай засипаємо в чайник, додаємо апельсинову цедру і заливаємо склянкою гарячої (приблизно 70С) води. Настоюємо чай 3 хвилини. У чашку кладемо мед або цукор, додаємо апельсиновий сік і через ситечко розливаємо по чашках. Замість апельсина також можна взяти лимон або лайм, зменшивши кількість соку до 1 ч. л.
Напій масала

e450e6f0ec
МАСАЛА – можна перекласти з язика хінді ЯК «суміш спецій»

  • На 2-3 чашки: 2 коробочки кардамону, 4 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. насіння фенхелю, 2 ч. л. дрібного чорного чаю, 1 склянка молока.

Набір спецій для цього чаю може бути самий різний, навіть з горошинами чорного перцю. Але найчастіше в ньому зустрічаються кардамон і насіння фенхелю.
Коробочки кардамону розплющуємо плоскою стороною ножа, щоб вони розкрилися. Наливаємо в кухлик дві склянки води, додаємо цукор, прянощі і доводимо до кипіння. Засипаємо чай і вливаємо молоко. Варимо все разом приблизно 3 хвилини і знімаємо з вогню. Настоюємо чай з молоком і прянощами 5 хвилин і розливаємо через ситечко по чашках. До пряного чаю подаємо печиво, крупнокристалічний цукор або зацукровані фрукти (цукати).
Імбирний чай

10ec49b9fe
ЧАЙ, яких настоюється ДО 3 ХВИЛИН, ТОНІЗУЄ, ЯКЩО БІЛЬШЕ – ЗАСПОКОЮЄ

  • На 1 чашку: 0,5 палички кориці, 2 бутони гвоздики, 1 ч. л. чорного чаю, шматочок зацукрованого або свіжого імбиру, 1 ч. л. меду.

Корицю і гвоздику кладемо у воду і даємо їй закипіти. Чай засипаємо в чайник для заварювання, додаємо дрібно нарізаний імбир. Заливаємо киплячою водою з корицею і гвоздикою, закриваємо кришкою і настоюємо напій протягом 3-4 хвилин. Перед подачею кладемо в чашку мед і через ситечко наливаємо чай.

dd80a26948
Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.