Виноградний компот з м’ятою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Мені тут днями перепала частина врожаю з маминого і бабусиного городів. Виноград, груші, сливи, запаморочливі солодкі помідори, картопелька … Я тепер вся в справах – намагаюся швидше утилізувати це все, щоб не зіпсувалося. Виноград їла свіжим, поки могла. А сьогодні вирішила зварити із залишків компот. Додала м’яти з балкона (все літо росла в горщику – єдине, що у мене прижилося :-)). Компот, вибачте, офігенний. І в теплому вигляді, і в холодному.

Інгредієнти на 3 літри:

  • 3 літри води
  • 400 г винограду (чиста вага ягід)
  • 150 г цукру (або більше / менше за смаком)
  • 1 невеликий лимон
  • невеликий пучок м’яти

 

vinogradny-kompot-1

Приготування:

Виноград обриваємо з гілочок і кладемо в холодну воду.

vinogradny-kompot-2

Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Кип’ятимо 1 хвилину. Додаємо цукор і лимонний сік за смаком. Туди ж відправляємо м’яту.

vinogradny-kompot-3

Варимо 1 хвилину, потім вимикаємо і даємо постояти під кришкою 10 хвилин. Подаємо.

vinogradny-kompot

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.