Мені тут днями перепала частина врожаю з маминого і бабусиного городів. Виноград, груші, сливи, запаморочливі солодкі помідори, картопелька … Я тепер вся в справах – намагаюся швидше утилізувати це все, щоб не зіпсувалося. Виноград їла свіжим, поки могла. А сьогодні вирішила зварити із залишків компот. Додала м’яти з балкона (все літо росла в горщику – єдине, що у мене прижилося :-)). Компот, вибачте, офігенний. І в теплому вигляді, і в холодному.
Інгредієнти на 3 літри:
- 3 літри води
- 400 г винограду (чиста вага ягід)
- 150 г цукру (або більше / менше за смаком)
- 1 невеликий лимон
- невеликий пучок м’яти
Приготування:
Виноград обриваємо з гілочок і кладемо в холодну воду.
Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Кип’ятимо 1 хвилину. Додаємо цукор і лимонний сік за смаком. Туди ж відправляємо м’яту.
Варимо 1 хвилину, потім вимикаємо і даємо постояти під кришкою 10 хвилин. Подаємо.
Смачного!