Гарячий журавлинний напій

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ну що, друзі мої – ви готові грітися цієї осені прекрасними гарячими напоями? Я готова 🙂 І з усією рішучістю несу вам новий рецепт – цього разу з журавлиною. І це не просто журавлинний компот – це ароматний напій, доповнений корицею, гвоздикою і міцним чорним чаєм. Результат – дуже смачний. У вогку осінню погоду – саме воно.

Цукор в рецепті можна замінити на мед, якщо вам так більше подобається.

Інгредієнти на 3 порції:

  • 200 г журавлини (замороженої або свіжої)
  • 500 мл води
  • сік 1 середнього апельсина
  • 1 пакетик чорного чаю
  • 8 бутонів гвоздики
  • 1 паличка кориці
  • цукор за смаком (у мене 150 г)

 

klukvennyi-chai-1

Приготування журавлинного напою:

Якщо журавлина заморожена – розморожуємо. Невелику жменю ягід відкладаємо.

Решта перемелюємо блендером.

klukvennyi-chai-2

Протираємо через сито.

klukvennyi-chai-3

Макуху кладемо в сотейник, заливаємо 500 мл води і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо з плити і проціджуємо.

klukvennyi-chai-5

Паралельно заварюємо чай в 200 мл води.

З апельсина вичавлюємо сік.

klukvennyi-chai-4

У проціджений відвар кладемо гвоздику і корицю, даємо постояти 5-7 хвилин. Потім вливаємо апельсиновий сік, кладемо протерте журавлинне пюре, цукор і цілу журавлину, вливаємо чай.

klukvennyi-chai-6

Підігріваємо і подаємо.

klukvennyi-chai

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!