Ну що, друзі мої – ви готові грітися цієї осені прекрасними гарячими напоями? Я готова 🙂 І з усією рішучістю несу вам новий рецепт – цього разу з журавлиною. І це не просто журавлинний компот – це ароматний напій, доповнений корицею, гвоздикою і міцним чорним чаєм. Результат – дуже смачний. У вогку осінню погоду – саме воно.
Цукор в рецепті можна замінити на мед, якщо вам так більше подобається.
Інгредієнти на 3 порції:
- 200 г журавлини (замороженої або свіжої)
- 500 мл води
- сік 1 середнього апельсина
- 1 пакетик чорного чаю
- 8 бутонів гвоздики
- 1 паличка кориці
- цукор за смаком (у мене 150 г)
Приготування журавлинного напою:
Якщо журавлина заморожена – розморожуємо. Невелику жменю ягід відкладаємо.
Решта перемелюємо блендером.
Протираємо через сито.
Макуху кладемо в сотейник, заливаємо 500 мл води і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо з плити і проціджуємо.
Паралельно заварюємо чай в 200 мл води.
З апельсина вичавлюємо сік.
У проціджений відвар кладемо гвоздику і корицю, даємо постояти 5-7 хвилин. Потім вливаємо апельсиновий сік, кладемо протерте журавлинне пюре, цукор і цілу журавлину, вливаємо чай.
Підігріваємо і подаємо.
Смачного!