Домашній “Тархун”

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

У дитинстві я дуже любила напій “Тархун” – досі періодично купую його в пошуках того самого смаку. Але все не те. І тепер, коли у мене в руках опиняється пучок естрагону, я нюхаю його і ностальгую за тими далекими часами, коли “Тархун”, “Дюшес” і “Ситро” були просто неймовірно смачними. А недавно я зважилася піти далі ностальгії і приготувала домашній варіант цього напою. Вийшло смачно і набагато більш натурально, ніж магазинні варіанти.

Інгредієнти для тархуна:

  • 75 г свіжого естрагону
  • 150 г цукру
  • 250 мл води
  • сік 1 лайма
  • 700 мл газованої чи звичайної холодної води

Розраховано на 1 л напою

tarhun-1

Приготування Тархуна:

З гілочок обриваємо листя і кладемо в склянку для блендера. Стебла кладемо в кухлик.

tarhun-2

До стебел додаємо цукор і 150 мл води.

tarhun-3

Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні 5-7 хвилин. Проціджуємо і охолоджуємо.

У склянку до листя естрагону вливаємо 100 мл води і сік лайма. Перебиваємо блендером до стану пюре.

tarhun-4

Віджимаємо рідину – через подвійний шар марлі або дуже дрібне сито.

tarhun-5

Змішуємо з остигшим сиропом. Доливаємо газовану або звичайну воду і подаємо негайно. З плином часу колір у напою втрачається, тому не тягнемо кота за хвіст;-)

tarhun

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!