У дитинстві я дуже любила напій “Тархун” – досі періодично купую його в пошуках того самого смаку. Але все не те. І тепер, коли у мене в руках опиняється пучок естрагону, я нюхаю його і ностальгую за тими далекими часами, коли “Тархун”, “Дюшес” і “Ситро” були просто неймовірно смачними. А недавно я зважилася піти далі ностальгії і приготувала домашній варіант цього напою. Вийшло смачно і набагато більш натурально, ніж магазинні варіанти.
Інгредієнти для тархуна:
- 75 г свіжого естрагону
- 150 г цукру
- 250 мл води
- сік 1 лайма
- 700 мл газованої чи звичайної холодної води
Розраховано на 1 л напою
Приготування Тархуна:
З гілочок обриваємо листя і кладемо в склянку для блендера. Стебла кладемо в кухлик.
До стебел додаємо цукор і 150 мл води.
Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні 5-7 хвилин. Проціджуємо і охолоджуємо.
У склянку до листя естрагону вливаємо 100 мл води і сік лайма. Перебиваємо блендером до стану пюре.
Віджимаємо рідину – через подвійний шар марлі або дуже дрібне сито.
Змішуємо з остигшим сиропом. Доливаємо газовану або звичайну воду і подаємо негайно. З плином часу колір у напою втрачається, тому не тягнемо кота за хвіст;-)
Смачного!