
Щоб зробити зиму яскравою і наповнити її щасливими спогадами про літо, потрібно всього лише заздалегідь зробити кілька фруктових заготовок. Приготуйте компот з жовтої сливи, солодкий і повний цінних вітамінів, він прикрасить ваші сімейні зимові вечори.
- Слива 1 кілограм
- Цукор 300 грам
- Вода очищена 3 літри
Відберіть тільки стиглі сливи, без пошкоджень і темних плям. Складіть їх у друшляк і гарненько промийте під теплою водою. Потім протріть їх м’якою губкою, попутно видаляючи хвостики. Сполосніть плоди ще раз і покладіть на дно чистої, стерилізованої трилітрової банки.
У великій каструлі закип’ятіть воду і обережно, поступово влийте гарячу воду в банку зі сливами, прикрийте кришкою, але не закочуйте. Залиште трохи охолонути, приблизно, 25-30 хвилин.
Через пів години або сорок хвилин, злийте воду з банки назад у каструлю. Використовуйте марлю або спеціальну капронову кришку з дірочками, щоб уникнути випадання ягід.
В злиту воду додайте цукру і закип’ятіть ще раз. Кип’яченим сиропом, як тільки він перестане кипіти, знову залийте сливи. Закатайте кришку. Акуратно переверніть банку і поставте догори дригом, укутавши рушником.
Як тільки банки охолонуть, зазвичай це відбувається через один – півтора дня, переверніть їх, повернувши в звичайне положення. Законсервований компот зберігайте в темному і прохолодному місці.
Готовий компот з жовтих слив буде бажаним гостем як на буденному, так і на святковому столі. Перелийте його в скляний графин, прикрасивши сливами з банки, і розлийте по склянках. За бажанням готовий компот можна розбавляти перед питвом або подачею.
– Не забувайте прокип’ятити кришку перед консервацією компоту.
– Для аромату в компот можна покласти зовсім небагато кориці, гвоздики або запашного перцю.
– Так само можна зробити компот з фаршированих слив, замінивши їх кісточки, наприклад, на очищені волоські горіхи.
Приємного апетиту!
Leave a Reply