Компот з ранеток і черноплодки

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Компот из ранеток и черноплодки 6

Компот з ранеток і черноплодки – ароматний і незабутньо смачний напій, який порадує вас і ваших дітей в холодний сезон року. Важливо те, що плоди після закочування зберігають свою форму, тому їх можна подавати до десертного столу окремо. Готується компот відносно швидко, впевнена, що у вас не виникне зайвих питань. Єдине, кількість цукру може варіюватися (від 1,5 до 4 склянок) залежно від того, наскільки ви любите солодкі напої.

  • Яблуко ранетка 1-1,5 кілограма
  • Горобина чорноплідна (черноплодка) 500-700 грам
  • Цукор 6 склянок
  • Вода чиста холодна 4-4,5 літрів

14156421064229fb4ef
Ранетки – це маленькі соковиті яблучка, які дуже мило виглядатимуть в нашому компоті. До того ж, вони дадуть незабутній аромат напою і порадують діток своїм смаком. Отже, для початку добре промиваємо їх під проточною теплою водою і викладаємо у велику миску. Паралельно з цим уважно перебираємо плоди, щоб не траплялися зіпсовані або биті.
1415642106103eaed1d
Чорноплідна горобина – дуже корисна ягода (в ній містяться такі вітаміни, як С, Р, В, Е, К, а також залізо, фтор, мідь, марганець і багато іншого), яка часто захищає нас від простудних захворювань. В компоті вона дасть вишуканий присмак і аромат. До речі, вона ідеально поєднується з яблуками, тому сміливо додавайте її в компот. Але для початку висипаємо горобину в друшляк і ретельно промиваємо її під проточною теплою водою. Увага: за необхідності очищаємо її від листя, плодоніжки, а також викидаємо зіпсовані ягоди. Коли з неї стече зайва рідина пересипаємо компонент в середню миску і на час залишаємо осторонь
141564210610440decd


Скориставшись кухонною губкою і миючим засобом, ретельно промиваємо банки з кришками під проточною теплою водою. Потім ставимо їх догори дном на тканинний рушник і переходимо до наступного процесу очищення.
У велику каструлю наливаємо звичайну прохолодну воду з-під крана і ставимо на великий вогонь. Щоб вода швидше закипіла, прикриваємо ємність кришкою. Відразу ж після цього зменшуємо вогонь і викладаємо в каструлю по черзі банки з кришками. Засікаємо 10 хвилин і стерилізуємо тару. Після закінчення відведеного часу вимикаємо конфорку, а банки з кришками дістаємо з допомогою кухонних щипців і, притримуючи кухонними прихватками, ставимо назад на кухонний стіл, застелений тканинним рушником.
14156421068659f6b5e
В стерилізовані банки акуратно висипаємо ранетки і 2 пригорщі черноплодки так, щоб компоненти заповнювали ємності десь наполовину.
Паралельно з цим в чисту велику каструлю наливаємо чисту воду і ставимо на конфорку, включену по максимуму. Увага: щоб рідина швидше закипіла, накриваємо ємність кришкою. Відразу ж після цього вимикаємо конфорку і продовжуємо готувати компот.
За допомогою черпака розливаємо киплячу воду по банкам. Рідина повинна заповнити ємності практично до кайомки. Залишаємо все настоятися протягом 10-15 хвилин. За цей час вода забарвиться в красивий ніжно-червоний колір.
Далі за допомогою кухонних прихваток притримуємо банки, прикривши їх не до кінця кришками, і зливаємо гарячу воду назад в каструлю. Ставимо ємність знову на великий вогонь і висипаємо в неї весь цукор. Важливо: на 1 трилітрову банку йде 3 склянки останнього інгредієнта. Коли рідина закипить, ретельно перемішуємо її дерев’яною лопаткою, щоб на дні не залишалося кристаликів цукру, і вимикаємо конфорку.
Скориставшись черпаком, переливаємо ніжно-червоний сироп через лійку в банки, закриваємо металевими кришками і щільно закочуємо консервним ключем. Відразу ж ставимо компот догори дном в яке-небудь затишне місце, вкутуємо теплою ковдрою і даємо охолонути до кімнатної температури. Після закінчення необхідного часу можна буде побачити, чи просочується де-небудь сік через кришки. Якщо все добре, тоді ставимо банки з консервацією в комору або льох, де немає прямих сонячних променів, і чекаємо відповідного моменту, щоб покуштувати цей божественний напій.
1415642106116eb1796
Коли прийде час, наприклад, взимку, дістаємо банки з комори і, скориставшись консервним ножем, відкриваємо кришки. Переливаємо компот з ранеток і черноплодки в глечик і подаємо до десертного столу разом зі склянками. Напій сам по собі дуже смачний і ароматний! Але діток раджу пригощати ним разом з печивом або пирогом. Тоді подвійно буде незабутньо смачно!

– Для того щоб компот вийшов ароматним і незабутньо смачним, намагайтеся використовувати тільки стиглі соковиті яблука;
– Напій можна зробити концентровано солодким, тобто на 1 трилітрову банку знадобиться 4 склянки цукру. Тоді компот вже після приготування потрібно буде розвести звичайною кип’яченою водою і розтягнути задоволення;
– Стерилізувати банки з кришками можна будь-якими зручними для вас способами. Наприклад, над паром, закріпивши тару зручніше на кайомці чайника або невеликій по діаметру каструлі, в духовці, в мікрохвильовій печі. Також, щоб банки не билися одна до одної, можна дно ємності застелити тканинним рушником.

1415642106951655da9797c
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.