
Компот з яблук і слив – смачний кисло-солодкий напій з ніжним, але досить насиченим ароматом. Він освіжить в літні спекотні дні, подарує приємну насолоду і принесе організму величезну користь. Смачно, недорого і швидко!
- Яблука (кисло солодкі) – 400 грам
- Сливи (кислі) 200 грам
- Вода очищена 3 літри
- Цукор 1 стакан або за смаком
В першу чергу вливаємо в глибоку каструлю потрібну кількість очищеної води і ставимо її на сильний вогонь. Тим часом ретельно промиваємо яблука та сливи. Перші розрізаємо на 2 половинки, видаляємо з них серцевину з кісточками, плодоніжки і нарізаємо дольками товщиною в 1 сантиметр. Другі так само ділимо 2 частини, видаляємо з кожної кісточку і перекладаємо фрукти в глибоку тарілку. Потім відправляємо на кухонний стіл решту продуктів, які знадобляться для приготування компоту, і приступаємо до наступного кроку.
Як тільки вода в каструлі почне вирувати всипаємо туди цукровий пісок і варимо солодкий легкий сироп до повного розчинення крупинок. Потім зменшуємо вогонь до середнього рівня, додаємо туди яблука і готуємо їх 10 хвилин. Далі кладемо в каструлю сливи, знову доводимо все до кипіння і витримуємо компот на плиті ще 3-4 хвилини, періодично знімаючи з нього шумівкою білу пінку.
Після закінчення потрібного часу за допомогою кухонного рушники знімаємо напій з вогню, прикриваємо кришкою, ставимо в прохолодне місце і повністю охолоджуємо. Після цього діємо за бажанням. Якщо не подобаються відварені фрукти проціджуємо компот в чистий посуд через сито з дрібною сіткою, потім відразу сервіруємо до столу або відправляємо на час в холодильник і потім подаємо.

Компот з яблук і слив подають кімнатної температури, а також в теплому або охолодженому вигляді. Після настоювання його сервірують до столу разом з фруктами в графині, глечику або в склянках келихах і чашах. Або ставлять на стіл все окремо яблука та сливи в глибокій десертній вазі або тарілці, а напій порціями в інший підходящій посуді. Смак у цього чуда виходить кисло-солодкий, а аромат просто божественний! Насолоджуйтесь!
– За бажанням за пару хвилин до повної готовності компоту в каструлю можна додати за смаком мелену корицю або ванільний цукор;
– Кількість цукрового піску краще регулювати виходячи з власних уподобань. Любите кислуватий компот, кладіть менше, дуже солодкий, відповідно більше, але в основному все залежить від кислотності фруктів;
– Якщо збираєтеся сервірувати фрукти окремо від компоту, тоді краще нарізати яблука більш великими шматочками, а сливи покласти цілими разом з кісточками, в цьому випадку вони не так сильно разварятся.
Смачного!
Leave a Reply