Компот з яблук і слив

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Компот из яблок и слив 1

Компот з яблук і слив – смачний кисло-солодкий напій з ніжним, але досить насиченим ароматом. Він освіжить в літні спекотні дні, подарує приємну насолоду і принесе організму величезну користь. Смачно, недорого і швидко!

  • Яблука (кисло солодкі) – 400 грам
  • Сливи (кислі) 200 грам
  • Вода очищена 3 літри
  • Цукор 1 стакан або за смаком

1407128120542019b27
В першу чергу вливаємо в глибоку каструлю потрібну кількість очищеної води і ставимо її на сильний вогонь. Тим часом ретельно промиваємо яблука та сливи. Перші розрізаємо на 2 половинки, видаляємо з них серцевину з кісточками, плодоніжки і нарізаємо дольками товщиною в 1 сантиметр. Другі так само ділимо 2 частини, видаляємо з кожної кісточку і перекладаємо фрукти в глибоку тарілку. Потім відправляємо на кухонний стіл решту продуктів, які знадобляться для приготування компоту, і приступаємо до наступного кроку.
14071281209335d2d3e
Як тільки вода в каструлі почне вирувати всипаємо туди цукровий пісок і варимо солодкий легкий сироп до повного розчинення крупинок. Потім зменшуємо вогонь до середнього рівня, додаємо туди яблука і готуємо їх 10 хвилин. Далі кладемо в каструлю сливи, знову доводимо все до кипіння і витримуємо компот на плиті ще 3-4 хвилини, періодично знімаючи з нього шумівкою білу пінку.
140712812080458f8d2


Після закінчення потрібного часу за допомогою кухонного рушники знімаємо напій з вогню, прикриваємо кришкою, ставимо в прохолодне місце і повністю охолоджуємо. Після цього діємо за бажанням. Якщо не подобаються відварені фрукти проціджуємо компот в чистий посуд через сито з дрібною сіткою, потім відразу сервіруємо до столу або відправляємо на час в холодильник і потім подаємо.
14071281209251b73e9
Компот з яблук і слив подають кімнатної температури, а також в теплому або охолодженому вигляді. Після настоювання його сервірують до столу разом з фруктами в графині, глечику або в склянках келихах і чашах. Або ставлять на стіл все окремо яблука та сливи в глибокій десертній вазі або тарілці, а напій порціями в інший підходящій посуді. Смак у цього чуда виходить кисло-солодкий, а аромат просто божественний! Насолоджуйтесь!

– За бажанням за пару хвилин до повної готовності компоту в каструлю можна додати за смаком мелену корицю або ванільний цукор;
– Кількість цукрового піску краще регулювати виходячи з власних уподобань. Любите кислуватий компот, кладіть менше, дуже солодкий, відповідно більше, але в основному все залежить від кислотності фруктів;
– Якщо збираєтеся сервірувати фрукти окремо від компоту, тоді краще нарізати яблука більш великими шматочками, а сливи покласти цілими разом з кісточками, в цьому випадку вони не так сильно разварятся.

1407128120521c4f3479d22
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.