
Квас це один з найпопулярніших напоїв у наших краях, навіть можна сказати зараз це один з найкорисніших напоїв, у порівнянні з магазинними аналогами, які п’ють багато хто в спеку для втамування спраги. Існує безліч рецептів приготування квасу, ми вже вам розповідали про приготування квасу з апельсинів, але сьогодні у нас рецепт малинового квасу, дуже смачного, красивого і дуже підбадьорливого і легкого! Квас з малини порадує вас у спекотні літні дні, коли так хочеться пити, але при цьому ж хочеться щоб напій не приніс шкоди, а головне втамував спрагу, вважаємо, що квас з малини це той самий напій, який вам потрібен.
Для того щоб приготувати квас з малини вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- свіжа малина – 250 грам,
- чиста вода – 1,5 літра,
- цукровий пісок – 150 грам,
- сухі дріжджі – 5 – грам.
Правильне приготування малинового квасу
Перебираємо ягоду, по потребі малину потрібно буде промити. Потім перекладаємо ягоду в каструлю з водою і ставимо на вогонь. Додаємо цукровий пісок і розмішуємо його до повного розчинення.
Доводимо суміш до кипіння і після знімаємо з вогню. Залишаємо настоюватися 3 год., при цьому накриваємо каструлю кришкою.
Потім після того як відвар настоїться, його слід процідити через дрібне сито. За цей час малина все віддасть настою і колір і смак і сама ягода нам вже не буде потрібна.
Коли вода стане не вище кімнатної температури слід додати сухі дріжджі, перемішуємо і залишаємо на 8 годин у теплому місці для бродіння.
Після проціджуємо знову квас і відправляємо в холодильник для настоювання, настоюватися квас з малини повинен два дні, тільки потім вже можна насолоджуватися цим ароматним напоєм.
Приємного вам апетиту!
Leave a Reply