Напої з полуниці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Напитки из клубники 3

Саме цю зворушливо – красиву і ніжну ягоду полуницю назвав великий знавець російської природи Д.П. Зуєв « самим запашним з усіх вітамінів природи». А те, що рослина це корисно в багатьох відносинах , знали вже з давніх часів.

За хімічним складом полуниця близька до лісової суниці . У ній багато заліза , марганцю , міді , цинку , молібдену , кобальту , нікелю , фтору , миш’яку , йоду , калію , органічних кислот , пектинових речовин і вітамінів. З неї варять варення , готують повидло , джеми , сиропи , соки , коктейлі , крюшони , печуть пироги і їдять у свіжому вигляді.
От і ми вирішили зробити добірку напоїв з полуниці , які допоможуть вгамувати спрагу в спеку , а може і навіть прикрасити святковий стіл.
Полуничний напій з молоком
У склянку помістити 2-3 ст. ложки полуниці ( розім’яту вилочкою ) , 1 / 2 склянки холодного молока , долити холодної кип’яченої води , перемішати і відразу ж подати. За бажанням можна додати полуничний сироп або цукор.
Коктейль « Полуничне морозиво»
2-3 ст. ложки полуниці перемішати з вершковим морозивом 150 грам і 0,5 склянки кип’яченої води. Зверху покласти ягідку полуниці.
клубничный-лимонад
Літній полуничний напій
Полуниці даємо постояти хвилин 10 при кімнатній температурі, і подрібнюємо в блендері. Додаємо цукор і сік половину лимона , знову збиваємо. Отриману масу викладаємо в красиві келихи і зверху доливаємо мінералку. Всі інгредієнти беремо на око.
Полуничний лимонад
Інгредієнти:

  •     Полуниця свіжа – 450 м.
  •      Цукор – ½ склянки
  •      Вода – 1 л
  •      Лимонад – 2 л
  •      Імбирний ель – 1 л

Полуницю дрібно ріжемо , змішуємо з цукром , заливаємо водою. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і кип’ятимо 10 хвилин. Знімаємо масу з вогню , залишаємо на півгодини. Потім проціджуємо , накриваємо сироп і ставимо в холодильник. У великому глечику змішуємо лимонад і полуничний сироп. Імбирний ель додаємо відразу перед подачею.
клубничное-наслаждение1
Вершково-полунична насолода
Беремо 0,5 кг. полуниці і 0,5 літра вершків. Відібрати стиглу і неушкоджену полуницю, промити, злити воду, обсушити, подрібнити в блендері. Додати вершки, додати цукор за смаком. Поставити каструлю з масою на плиту, довести до кипіння. Після чого остудити, перелити в глечик. Можна подавати до столу.
Якщо ці напої розлити в склянки і прикрасити, то вони вже точно не поступляться жодному купленому напою!

напитки-из-клубники


Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.