До цих пір у мене в блозі не було жодного рецепта з обліпихою. Але дуже-то справедливо – адже ягода досить цікава. Поки почнемо з легкого – це буде рецепт своєрідного обліпихового чаю (ну звичайно ж це не чай, а гарячий напій;-) ). Готується просто, смак дуже приємний (для любителів обліпихи, звичайно), а вже користі-то скільки 🙂 А якщо замість цукру у вже заварений напій покласти мед – буде і того більше.
Загалом, рекомендую – поки обліпиха в сезоні.
Інгредієнти на 2 порції (750 мл):
- 50 г обліпихи
- 4 ч.л. цукру (або більше до смаку)
- невеликий шматочок імбиру (1 ст.л. в нарубаному вигляді)
- 4 шт. кардамону
- 1 паличка кориці
- 1 зірочка бадьяна
Приготування:
Обліпиху змішуємо з цукром і тиснемо товкушкою для картоплі.
Імбир тонко нарізаємо.
Кладемо в заварник разом з бадьяном, корицею і кардамоном. Заливаємо окропом.
Даємо настоятися протягом 7-10 хвилин. Подаємо. При необхідності додаємо цукру.
Приємного чаювання!