Правила приготування кави

» » » Правила приготування кави
Правила приготування кави

На сьогоднішній день всі методи приготування кави можна розділити на дві великі групи. Перша група – це приготування такого гарячого напою в кавоварках або кавових машинах , а другий – вручну. І той метод , і інший має свої особливості і маленькі хитрощі.

Давайте розглянемо деякі основні способи готування такого улюбленого всіма нами напою.

Поговоримо спочатку про еспресо. Еспресо готується лише в кавових машинах і більше ніде , адже для його приготування нам буде потрібно неодмінно гаряча вода. Класичний справжній еспресо повинен бути обсягом не більше тридцяти мілілітрів , а також зварений при температурі не менше вісімдесяти п’яти градусів. Тиск також має бути дотримано точно – не менше дев’яти бар протягом двадцяти або тридцяти секунд. Еспресо може похвалитися насиченим дивовижним смаком , і за це його так люблять і цінують. На сторінці http://tehno-komfort.com.ua/ua/melkaya-bytovaya-tehnika/kofevarki/ можна вибрати собі хороші кавомашини для приготування такого напою.

Якщо говорити про американо , то його ви можете готувати як завгодно – хоч в кавоварках , хоч в кавових машинах . Це традиційний для Америки і Європи метод приготування кави. Вам не буде потрібно тиску води , щоб приготувати хороший американо . Вода тут проходить крізь зерна підкоряючись фізичним законам і тільки їм . За смаком американо відрізняється від еспресо – він більш ізисканіший на смак і тонше.

Читач може запитати , як же так? Адже сьогодні готується стільки різноманітних напоїв , які можна замовити в будь-яких барах і ресторанах ! Це і маккіато , і латте , і капучино , і все інше. Так, це так , проте всі вони готуються або на основі американо , або експрессо .

Що стосується приготування кави вручну , то така робота цінується куди вище , ніж апаратна , причому навіть у тому випадку , якщо кава готується на найкращій кавомашині . Однак готують таку каву виключно знавці своєї справи , і тому напій виходить за своїм смаком просто незвичайним .

У Росії дуже часто готують каву в турці , проте не на піску , як у класичному варіанті , а на простий газовій або електричній плиті . Але є й інші способи приготування , наприклад , у френч -пресі . Це така циліндрична ємність , де перемішується окріп і мелена кава.

Правила приготування кави

Правила приготування кави обновлено: Січень 21, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика