
У нас спека. Спека-спека-жара … Їсти практично зовсім не хочеться, зате пити – огого як! Особисто у мене відмінно йде звичайна негазована вода з льодом. Але іноді хочеться різноманіття, тому виходять всякі лимонади, холодні компоти і чудовий крижаний чай. Один рецепт такого напою в блозі вже є – це крижаний чай з імбиром, лимоном і м’ятою. Сьогодні я пропоную вам ще один варіант – на цей раз на основі зеленого жасминового чаю. Дуже смачний, тонізуючий та освіжаючий.
Інгредієнти на 1,5 л напою:
- 3 ч.л. зеленого жасминового чаю (можна більше, якщо любите міцніше)
- 1 великий апельсин
- 2 лимона (я знаю, що на фото тільки один)
- 1 лайм
- 100-150 г цукру
Чай заварюємо 500 мл окропу і даємо настоятися.
По половині лайма, лимона і апельсина нарізаємо скибочками.
З того що залишилось зрізаємо цедру і і видавлюємо сік.

Цукор і цедру кладемо в сотейник.

Вливаємо 200 мл води, ставимо на вогонь і варимо на помірному вогні 10-15 хвилин. Знімаємо, проціджуємо і охолоджуємо. Додаємо до завареного чаю??, вливаємо вичавлений сік і 800 мл холодної води, кладемо скибочки цитрусів. Повністю охолоджуємо і подаємо з льодом.

Приємно освіжитися!
Leave a Reply