Яблучно-журавлинний компот з імбиром

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Продовжимо низку гарячих осінньо-зимових напоїв. На цей раз під мою гарячу руку потрапили яблука і журавлина. А “підігріти” їх і я вирішила не тільки вогнем, але ще й остреньким імбиром. Цей компот смачний і в гарячому, і в холодному вигляді, так що самі вибирайте, як саме його вживати.

Ну і чи треба говорити, що такий компот – ідеальне доповнення до всякого-різного печенька, пирогів і кексів.

Інгредієнти для яблучно-журавлинного компоту на 2 літри компоту:

  • 3-4 яблука
  • 250 г журавлини (заморожену можна й не розморожувати)
  • 2 ст.л. дрібно нарубаного імбиру
  • 100-150 г цукру (або за смаком)
  • 2 л води

 

yablochno-klukvennyi-kompot-1

Приготування яблучно-журавлинного компоту:

ІЗ яблук вирізаємо серцевину, м’якоть нарізаємо на невеликі шматочки. Кладемо в каструлю разом з журавлиною і дрібно нарубаним імбиром. Вливаємо воду і доводимо до кипіння.

yablochno-klukvennyi-kompot-2

Варимо 3-5 хвилин. Додаємо за смаком цукор. Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо постояти 10 хвилин.

Подаємо.

yablochno-klukvennyi-kompot

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.