
Знову прийшов час білоруської кухні. Сьогодні у нас в меню – борошняні чаклуни. По суті, це білоруські пельмені з різними начинками. У рецепті, яким я ділюся з вами сьогодні, начинка – це фарш, смажена цибуля, варені яйця і копчена грудинка. Відмінна альтернатива звичайним м’ясним пельменям.
Знову прийшов час білоруської кухні. Сьогодні у нас в меню – борошняні чаклуни. По суті, це білоруські пельмені з різними начинками. У рецепті, яким я ділюся з вами сьогодні, начинка – це фарш, смажена цибуля, варені яйця і копчена грудинка. Відмінна альтернатива звичайним м’ясним пельменям.До речі, чаклуни можна приготувати у великій кількості і наморозити про запас – як це роблять з пельменями.
Інгредієнти на 4 порції:
Для тіста:
- 300 г борошна
- 2 яйця
- трохи води
Для начинки:
- 2 варених яйця
- 1 середня цибулина (у мене 2 маленьких)
- 400 г фаршу (свинина або свинина + яловичина)
- 150 г копчено-вареної свинячої грудинки
- 1/2 ч.л. кмину
- сіль за смаком
З борошна і яєць замішуємо еластичне гладке тісто.
Загортаємо у плівку і даємо відпочити 20-30 хвилин.
Поки тісто відпочиває, готуємо начинку.
Дрібно нарізаємо цибулю і грудинку. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю з грудинкою і обсмажуємо, помішуючи, протягом 3-4 хвилин.
Яйця дрібно рубаємо.
Змішуємо фарш, яйця, грудинку, кмин і цибулю, заправляємо сіллю і перцем за смаком. Добре перемішуємо.

Відпочиле тісто розгортаємо в тонкий пласт і вирізаємо склянкою або виїмкою горнятка. У центр кожного кладемо по чайній ложці начинки і защипуємо кря.

Відварюємо чаклуни в підсоленій киплячій воді до готовності. Подаємо зі сметаною або вершковим маслом.

Смачного!
Leave a Reply