Борошняні чаклуни з грудинкою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Знову прийшов час білоруської кухні. Сьогодні у нас в меню – борошняні чаклуни. По суті, це білоруські пельмені з різними начинками. У рецепті, яким я ділюся з вами сьогодні, начинка – це фарш, смажена цибуля, варені яйця і копчена грудинка. Відмінна альтернатива звичайним м’ясним пельменям.

Знову прийшов час білоруської кухні. Сьогодні у нас в меню – борошняні чаклуни. По суті, це білоруські пельмені з різними начинками. У рецепті, яким я ділюся з вами сьогодні, начинка – це фарш, смажена цибуля, варені яйця і копчена грудинка. Відмінна альтернатива звичайним м’ясним пельменям.До речі, чаклуни можна приготувати у великій кількості і наморозити про запас – як це роблять з пельменями.
Інгредієнти на 4 порції:
Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 2 яйця
  • трохи води

Для начинки:

  • 2 варених яйця
  • 1 середня цибулина (у мене 2 маленьких)
  • 400 г фаршу (свинина або свинина + яловичина)
  • 150 г копчено-вареної свинячої грудинки
  • 1/2 ч.л. кмину
  • сіль за смаком

muchnye-kolduny-s-grudinkoi-1
З борошна і яєць замішуємо еластичне гладке тісто.
muchnye-kolduny-s-grudinkoi-2
Загортаємо у плівку і даємо відпочити 20-30 хвилин.
Поки тісто відпочиває, готуємо начинку.
Дрібно нарізаємо цибулю і грудинку. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю з грудинкою і обсмажуємо, помішуючи, протягом 3-4 хвилин.
muchnye-kolduny-s-grudinkoi-3


Яйця дрібно рубаємо.
Змішуємо фарш, яйця, грудинку, кмин і цибулю, заправляємо сіллю і перцем за смаком. Добре перемішуємо.
muchnye-kolduny-s-grudinkoi-4
Відпочиле тісто розгортаємо в тонкий пласт і вирізаємо склянкою або виїмкою горнятка. У центр кожного кладемо по чайній ложці начинки і защипуємо кря.
muchnye-kolduny-s-grudinkoi-5
Відварюємо чаклуни в підсоленій киплячій воді до готовності. Подаємо зі сметаною або вершковим маслом.
muchnye-kolduny-s-grudinkoi
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.