
Я дуже обережно ставлюся до кориці, але моя обережність кудись пропадає, коли справа доходить до здоби з нею. Булки з корицею – моя слабкість, причому начинки з кориці в них повинно бути досить багато – ось тоді самий смак. Головне – побороти себе і не заковтнути все, що спекла, в один присід.
Сьогоднішні булочки печуться у формі для маффінів, тому відмінно тримають форму і не розходяться. Але ви, зрозуміло, можете пекти їх і просто на деко, у вигляді булочок.
Інгредієнти для приготування булочок на 12 штук:
Для тіста:
- 9 г сухих дріжджів
- 200 мл теплого молока
- 100 г вершкового масла
- 60 г цукру
- 400 г борошна (його може піти трохи більше або трохи менше)
Для начинки:
- 2 ст.л. цукру
- 2 ч.л. ванільного цукру
- 1 ст.л. меленої кориці
- 2 ст.л. розтопленого вершкового масла
Приготування булочок з кориці:
Якщо дріжджі активні – розчиняємо їх в теплому молоці, якщо швидкодіючі – змішуємо з двома третинами борошна.
Додаємо до молока розтоплене і трохи охолоджене вершкове масло, а також цукор.
Додаємо частинами муку і замішуємо м’яке однорідне тісто. Воно не повинно бути занадто крутим.
Залишаємо тісто для вистоювання в теплому місці приблизно на годину – за цей час воно має збільшитися в об’ємі вдвічі.
Обминаємо тісто і розгортаємо в прямокутник. Змащуємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо сумішшю кориці, звичайного і ванільного цукру. Залишаємо вільними 3-4 см з одного краю.
Звертаємо в рулет, починаючи з широкої сторони, у напрямку до смужки, вільної від коричної начинки (на фото рулет розрізаний навпіл).
Нарізаємо рулет на 12 частин і кладемо торцями вгору в змащену форму для кексів (або кладемо на деко, застелене пергаментом).
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо до готовності, близько 25-30 хвилин.
Остуджуємо і подаємо.
Приємного чаювання!
Leave a Reply