Булочкиз кориці у формі для кексів

» » Булочкиз кориці у формі для кексів
Булочкиз кориці у формі для кексів

Я дуже обережно ставлюся до кориці, але моя обережність кудись пропадає, коли справа доходить до здоби з нею. Булки з корицею – моя слабкість, причому начинки з кориці в них повинно бути досить багато – ось тоді самий смак. Головне – побороти себе і не заковтнути все, що спекла, в один присід.

Сьогоднішні булочки печуться у формі для маффінів, тому відмінно тримають форму і не розходяться. Але ви, зрозуміло, можете пекти їх і просто на деко, у вигляді булочок.

Інгредієнти для приготування булочок на 12 штук:

Для тіста:

  • 9 г сухих дріжджів
  • 200 мл теплого молока
  • 100 г вершкового масла
  • 60 г цукру
  • 400 г борошна (його може піти трохи більше або трохи менше)

Для начинки:

  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ч.л. ванільного цукру
  • 1 ст.л. меленої кориці
  • 2 ст.л. розтопленого вершкового масла

 

Булочкиз кориці у формі для кексів

Приготування булочок з кориці:

Якщо дріжджі активні – розчиняємо їх в теплому молоці, якщо швидкодіючі – змішуємо з двома третинами борошна.

Додаємо до молока розтоплене і трохи охолоджене вершкове масло, а також цукор.

Булочкиз кориці у формі для кексів

Додаємо частинами муку і замішуємо м’яке однорідне тісто. Воно не повинно бути занадто крутим.

Булочкиз кориці у формі для кексів

Залишаємо тісто для вистоювання в теплому місці приблизно на годину – за цей час воно має збільшитися в об’ємі вдвічі.

Обминаємо тісто і розгортаємо в прямокутник. Змащуємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо сумішшю кориці, звичайного і ванільного цукру. Залишаємо вільними 3-4 см з одного краю.

Булочкиз кориці у формі для кексів

Звертаємо в рулет, починаючи з широкої сторони, у напрямку до смужки, вільної від коричної начинки (на фото рулет розрізаний навпіл).

Булочкиз кориці у формі для кексів

Нарізаємо рулет на 12 частин і кладемо торцями вгору в змащену форму для кексів (або кладемо на деко, застелене пергаментом).

Булочкиз кориці у формі для кексів

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо до готовності, близько 25-30 хвилин.

Остуджуємо і подаємо.

Булочкиз кориці у формі для кексів

Приємного чаювання!

Булочкиз кориці у формі для кексів обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика