З цим супом ушуршала остання порція білих грибів, власноруч мною зібраних минулої осені. Суп вийшов відмінний – ніжний, ситний і насичений за смаком. Мені навіть сказали, що це, цитую, “просто принц грибних супів”. Він і справді дуже смачний.
Тут я змішала лісові гриби з печерицями. Ви можете залишити тільки лісові гриби. Якщо готувати його тільки на печерицях, грибний смак буде не дуже виразним.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 2 курячих стегенця
- 1 лавровий лист
- 1 маленька цибулина + 1 велика
- сіль за смаком
- 1 ч.л. сухого майорану
- 3 середні картоплини
- 2 ст.л. борошна
- 200 г печериць
- 300 г білих грибів
- 2 зубчики часнику
- 150 мл вершків 20%
- сіль за смаком
Приготування:
Стегенця, лавровий лист і маленьку цибулину, надрізану навхрест, кладемо в каструлю.
Вливаємо 2 літри води, додаємо 2 ч.л. солі і ставимо на сильний вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо на мінімальному вогні близько 45 хвилин.
Виймаємо стегенця з каструлі, бульйон проціджуємо.
Картоплю нарізаємо кубиками зі стороною близько 1 см.
Цибулю дрібно рубаємо.
У каструлі з товстим дном розігріваємо на середньому вогні 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо майоран і картоплю, смажимо 1 хвилину. Додаємо борошно і смажимо ще 1 хвилину.
Вливаємо бульйон, доводимо до кипіння.
Варимо на невеликому вогні до готовності картоплі, близько 15 хвилин.
Тим часом не дуже дрібно нарізаємо гриби і обсмажуємо їх на середньо сильному вогні протягом 3-4 хвилин.
Додаємо в суп разом з часником і вершками, доводимо до кипіння. Варимо пару хвилин і вимикаємо.
Подаємо.
Смачного!
Leave a Reply