Вершковий грибний суп з куркою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

З цим супом ушуршала остання порція білих грибів, власноруч мною зібраних минулої осені. Суп вийшов відмінний – ніжний, ситний і насичений за смаком. Мені навіть сказали, що це, цитую, “просто принц грибних супів”. Він і справді дуже смачний.
Тут я змішала лісові гриби з печерицями. Ви можете залишити тільки лісові гриби. Якщо готувати його тільки на печерицях, грибний смак буде не дуже виразним.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 2 курячих стегенця
  • 1 лавровий лист
  • 1 маленька цибулина + 1 велика
  • сіль за смаком
  • 1 ч.л. сухого майорану
  • 3 середні картоплини
  • 2 ст.л. борошна
  • 200 г печериць
  • 300 г білих грибів
  • 2 зубчики часнику
  • 150 мл вершків 20%
  • сіль за смаком

Приготування:

Стегенця, лавровий лист і маленьку цибулину, надрізану навхрест, кладемо в каструлю.

marokkanskiy-sup-iz-kuricy-2

Вливаємо 2 літри води, додаємо 2 ч.л. солі і ставимо на сильний вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо на мінімальному вогні близько 45 хвилин.

Виймаємо стегенця з каструлі, бульйон проціджуємо.

Картоплю нарізаємо кубиками зі стороною близько 1 см.

slivochnyi-gribnoi-sup-s-kuricei-2

Цибулю дрібно рубаємо.

frikadelki-iz-baraniny-s-nutom-4

У каструлі з товстим дном розігріваємо на середньому вогні 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

slivochnyi-gribnoi-sup-s-kuricei-1

Додаємо майоран і картоплю, смажимо 1 хвилину. Додаємо борошно і смажимо ще 1 хвилину.

Вливаємо бульйон, доводимо до кипіння.

slivochnyi-gribnoi-sup-s-kuricei-3

Варимо на невеликому вогні до готовності картоплі, близько 15 хвилин.

Тим часом не дуже дрібно нарізаємо гриби і обсмажуємо їх на середньо сильному вогні протягом 3-4 хвилин.

slivochnyi-gribnoi-sup-s-kuricei-4

Додаємо в суп разом з часником і вершками, доводимо до кипіння. Варимо пару хвилин і вимикаємо.

Подаємо.

slivochnyi-gribnoi-sup-s-kuricei

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.