Вершковий крем-суп із зеленого горошку

» » Вершковий крем-суп із зеленого горошку
Вершковий крем-суп із зеленого горошку

Коли я готувала цей крем суп , мені довелося вперше зіткнутися з використанням зеленого листового салату ( в даному випадку це був латук ) у страві з термічною обробкою . Раніше я знала , що латук бланшують , варять і навіть смажать , але на практиці це застосувати якось не доводилося. Що я можу сказати ? Суп в цілому має дуже приємний і гармонійний смак і ніжну консистенцію і текстуру. Дуже рекомендую любителям крем- супів і зеленого горошку 🙂

До речі , щоб зняти зайві питання , відразу скажу , що консервований горошок для цього супу не підходить.

Інгредієнти на 4 порції:

Для соусу бешамель :

  • 50 г вершкового масла
  • 50 г борошна
  • 500 мл молока
  • 1 невелика цибулина
  • сіль за смаком

Для супу:

  • 75 г вершкового масла
  • 50 г цибулі порею ( біла частина )
  • 1 невеликий качан латуку
  • 500 мл курячого бульйону
  • 400 г зеленого горошку (заморожений попередньо розморозити )
  • 50 мл жирних вершків ( 20 % і вище)
  • сметана і зелень петрушки для подачі

Вершковий крем суп із зеленого горошку
Готуємо бешамель, який буде основою супу. У кувшині розтоплюємо вершкове масло, кладемо дрібно нарізану цибулю і смажимо, помішуючи, на середньому вогні до напівпрозорого стану цибулі.
Вершковий крем суп із зеленого горошку
Додаємо борошно і смажимо, помішуючи, поки воно не набуде злегка золотистий відтінок.
Вершковий крем суп із зеленого горошку
Знімаємо кувшин з вогню і поступово, при постійному інтенсивному помішуванні віночком, вливаємо підігріте молоко.
Вершковий крем суп із зеленого горошку
Повертаємо ковш на плиту і варимо на невеликому вогні, постійно помішуючи, до загусання, близько 5 хвилин (може зайняти трохи більше або трохи менше часу). Солимо за смаком і знімаємо з плити. Накриваємо поверхню соусу харчовою плівкою, щоб він не завертівся.

Порей і латук крупно рубаємо.

Вершковий крем суп із зеленого горошку
У каструлі з товстим дном розтоплюємо 25 г (1 ст.л.) вершкового масла. Кладемо порей і латук і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини на середньому вогні.
Вершковий крем суп із зеленого горошку
Додаємо горошок і бульйон.
Вершковий крем суп із зеленого горошку
Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні близько 10 хвилин. Потім переливаємо в блендер, додаємо бешамель і перемелюємо до однорідного стану.
Вершковий крем суп із зеленого горошку
Повертаємо в каструлю, солимо за смаком і доводимо до кипіння. Вливаємо вершки, ще раз прогріваємо і вимикаємо.

Подаємо зі сметаною і / або крутонами.

Вершковий крем суп із зеленого горошку
Смачного!

Вершковий крем-суп із зеленого горошку обновлено: Лютий 4, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика