
Весна подражнила теплом – і знову морозить. Тому поки з переходом на легкі літні рецепти трохи почекаємо. І приготуємо ситний зігріваючий суп з вершками і куркою. Він ароматний, ніжний, з легкими нотками бекону і солодкістю кукурудзи.
У сезон ви можете готувати цей суп зі свіжою кукурудзою, в будь який інший час підійде консервована або заморожена. Шпинат тут факультативний інгредієнт – тобто при бажанні / небажанні ви можете цілком обійтися і без нього.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 2 л бульйону, звареного на 2 курячих стегенцях
- 2 відварених стегенця з бульйону
- 400 г картоплі
- 150 г бекону
- 1 середня цибулина
- 2 ст.л. борошна
- 3 зубчики часнику
- 2-3 гілочки чебрецю
- 150 г кукурудзи
- 100 г шпинату (ніжки відірвати)
- 150 мл вершків 20%
- сіль і перець за смаком
Бульйон доводимо до кипіння. Картоплю нарізаємо кубиками зі стороною близько 1,5 см.
Кладемо в бульйон і варимо на середньому вогні.
Тонко нарізаємо бекон. Кладемо на суху сковороду і смажимо на середньому вогні близько 2 хвилин.
Додаємо цибулю і варимо ще 3 хвилини. Додаємо борошно і смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Вливаємо 2-3 ополоника гарячого бульйону при постійному помішуванні, щоб не утворилося грудок.
Переливаємо в каструлю з картоплею і бульйоном. Солимо за смаком, додаємо дрібно натертий часник. Варимо до готовності картоплі. Додаємо куряче м’ясо, кукурудзу і шпинат, проварюємо протягом 2-3 хвилин. Вливаємо вершки, доводимо до кипіння і вимикаємо.
Подаємо.
Смачного!
Leave a Reply