Бозбаш з курки

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Бозбаш из курицы

Бозбаш – найбільш поширений м’ясний суп з жирної баранячої грудинки з різними овочами та фруктами , трохи підкислений . Від інших заправних супів бозбаш відрізняється обов’язковими інгредієнтами , такими як: турецький горох ( нохут , баранячий горох , нат , нут ) і каштани (замінити можна картоплею ) . Характерною особливістю цього супу є додаткове обсмажування вже відвареного і промитого м’яса баранчика. Набір овочів може бути різним , що залежить від пори року і регіону. Крім основних овочів і цибулі , в бозбаш можна додати солодкий перець , ріпу , моркву , яблука , кабачки , аличу , томати , баклажани , стручки квасолі і сухофрукти. З приправ , крім основних звичайних , застосовуються шафран , естрагон , базилік , м’ята перцева .

Бозмаш має кілька різновидів – регіональних ( Сісіанского , Шушинський новий і Шушинський старий , ечміадзінський , єреванський ) і сезонних (зимовий і літній). Ці різновиди між собою відрізняються за складом додаткових фруктів і овочів. Але в той же час кількості рідини (води) і м’яса , основні овочі і всі прянощі у всіх випадках незмінні. Всі різновиди Бозбаш готують за однією і тією ж схемою. Це дає нам можливість представити єдиний , загальний рецепт його приготування. Вказуються тільки відмінності в наборі продуктів для різновидів Бозбаш і невеликі відмінності у варіантах приготування.
У будь-який вид Бозбаш на кожні півкіло баранини йде по 2 літра і по 25-50 грам вершкового або топленого масла для обсмажування овочів і м’яса. Тому концентрація бульйону і кількість м’яса на одну порцію завжди однакові. Але при цьому грудинку баранчика ріжуть на шматочки різної величини для різних видів Бозбаш : для таких видів Бозбаш , як Шушинський , ечміадзінський , зимовий , літній – розміром з половину сірникової коробки , для Бозбаш Шушінского старого , Сісіанского – із сірникову коробку , для єреванського – з дві коробки . Тому в різних Бозбаш на порцію припадає відповідно по чотири , два або одному шматочку м’яса , кожен з реберцем .
Поряд з традиційними видами Бозбаш існують і нетрадиційні . Один з них – це бозбаш з курки , який ми вам і пропонуємо приготувати.
Щоб приготувати бозбаш з курки , вам знадобиться:

  • картопля – 400 г
  • філе куряче – 600 г
  • цибуля – 2 шт.
  • масло вершкове – 150 г
  • паста томатна – 1 ст.л.
  • вода – 600 мл
  • сіль – за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • зелень

Як приготувати бозбаш з курки :
1 . Цибулю нарізаємо дрібно і обсмажуємо на олії до злегка золотистого кольору.
2 . Куряче філе і картоплю нарізаємо невеликими шматочками.
3 . Куряче м’ясо додаємо до цибулі , солимо , перчимо і обсмажуємо.
4 . Додаємо в сковороду картоплю , солимо , перчимо.
5 . Додаємо в сковороду томатну пасту і заливаємо водою.
6 . Готуємо на середньому вогні 1 годину.
7 . Перед подачею посипаємо зеленню.

237_01_04_13_239
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.