
У кожної господині борщ виходить по-своєму. Він може бути м’ясним і наваристим, пісним, овочевим або з грибами. А якщо приготувати борщ в мультиварці, то за смаком він не поступиться бабусиному, сільському, з печі.
Червоний борщ зі свининою в мультиварці
Самим наваристим і ситним борщ виходить зі свинини, саме тому він користується найбільшою популярністю. Рецепт не дуже складний, але ще простіше буде приготувати червоний борщ зі свининою в мультиварці.
Інгредієнти:
- свинина – 500 г;
- вода – 3 л;
- картопля – 4 шт .;
- буряк – 1 шт .;
- морква – 1 шт .;
- капуста – 500 г;
- корінь петрушки – 50 г;
- цибуля ріпчаста – 2 шт .;
- перець болгарський – 1 шт .;
- томатна паста – 100 г;
- часник – 3 зубчики;
- масло рослинне – 2 ст. л .;
- сіль, перець чорний, лавровий лист – за смаком.
Приготування червоного борщу зі свининою в мультиварці:
Відваріть заздалегідь м’ясо для борщу. Перед цим його потрібно добре помити, порізати на невеликі шматочки, покласти в чашу мультиварки. Посолити, поперчити, порізати цибулину, корінь петрушки і всі інгредієнти залити водою. Готувати бульйон потрібно в режимі «Тушкування» 40 хвилин.
Після того як м’ясо звариться, перекладіть його з чаші, а бульйон обов’язково процідіть.
Увімкніть мультиварку на програму «Жарка», налийте рослинного масла, поріжте цибулю, відправте її в чашу, потріть моркву на тертці, відправте до цибулі, натріть буряк і покладіть до овочів. Коли цибуля та морква стануть золотистого кольору, додайте томатну пасту і пару хвилин обсмажте все разом. Можна замінити пасту соком, тоді доведеться обсмажувати довше, поки маса не стане густою.
Поки готується заправка, наріжте картоплю і болгарський перець кубиками, капусту наріжте не надто крупно.
Після того як заправка для борщу буде готова, налийте в заправку бульйон, перекладіть туди ж м’ясо, капусту, болгарський перець і подрібнений пресом часник. Посоліть, поперчіть. І готуйте борщ на режимі тушкування 40 хвилин.
Як тільки звуковий сигнал повідомить вам про закінчення процесу, вимкніть мультиварку і дайте настоятися борщу ще 2 години.
До червоного борщу зі свининою зазвичай готують пампушки з часником. Подавайте борщ зі сметаною і зеленню.
Червоний борщ з телятиною в мультиварці
Телятина не така жирна, як свинина, але більш корисна. Червоний борщ з телятини в мультиварці завжди виходить смачним, наваристим і ситним.
Інгредієнти:
- телятина – 500 г;
- капуста – 400 г;
- морква – 1 шт .;
- томатна паста – 50 мл;
- цибуля 1 шт .;
- буряк – 1 шт .;
- перець болгарський – 1 шт .;
- бульйон – 3 л;
- масло рослинне – 5 ст. л .;
- сіль, спеції – за смаком;
- часник – 2 зубчики;
- кріп – 30 г;
- сметана для заправки.
Приготування борщу з телятиною в мультиварці:
Телятину відваріть заздалегідь в мультиварці. Бульйон обов’язково процідіть, а м’ясо наріжте шматочками, як ви любите.
Подрібніть ріпчасту цибулю, наріжте моркву тонкою соломкою.
Налийте в чашу рослинне масло, включите режим «Жарка». Підсмажте цибулю і моркву.
Буряк натріть на крупній тертці, додайте її до цибулі і моркви, і приготуйте в режимі «Жарка» 10 хвилин.
Змішайте томатну пасту з водою, вилийте в мультиварку і тушкуйте ще 5 хвилин. Заправка для борщу готова.
Картоплю і болгарський перець наріжте кубиками. Перекладіть в чашу підготовлене м’ясо, картоплю, перець, додайте сіль, спеції, налийте бульйон. Увімкніть режим «Суп» на 30 хвилин.
Після закінчення процесу дайте настоятися борщу ще 1 годину.
Червоний борщ з телятиною готовий. Заправте його подрібненим часником, сметаною і зеленню.
Пісний Борщ з квасолею в мультиварці
Цей рецепт підійде вегетаріанцям і тим, хто дотримується посту. Незважаючи на те, що це пісний борщ, він виходить ситним за рахунок квасолі. Особливу пікантність цієї страви надають маслини.
Інгредієнти:
- квасоля – 1 склянка;
- цибуля 1 шт .;
- морква – 1 шт .;
- буряк – 1 шт .;
- томатний сік – 1 стакан;
- картопля – 4 шт .;
- маслини – 100 г;
- капуста білокачанна – 300 г;
- вода – 2,5 л;
- рослинне масло – 2 ст. л .;
- зелень – за смаком;
- сіль, спеції – за смаком;
- сметана для заправки.
Приготування пісного борщу з квасолею в мультиварці:
Заздалегідь залийте квасолю водою, щоб вона потім швидше зварилася.
Налийте в чашу мультиварки воду, опустіть в неї квасолю, включіть режим «Варка» на 1 годину. Після звукового сигналу перелийте воду з квасолею в каструлю.
Підготуйте овочі. Наріжте дрібно цибулю, натріть на тертці моркву і буряк.
Налийте рослинне масло в чашу, перекладіть в неї нарізані цибулю, моркву і буряк, включіть режим «Випічка» на 40 хвилин.
Через 15 хвилин влийте в чашу томатний сік і тушкуйте овочі до кінця програми.
Поки овочі тушкуються, нашинкуйте капусту і наріжте на кубики картоплю.
Почувши сигнал про закінчення процесу, налийте в чашу з овочами воду, в якій варилася квасоля, туди ж додайте квасолю, капусту, картоплю, сіль і спеції. Увімкніть режим «Суп» на 30 хвилин.
За 10 хвилин до закінчення процесу додайте в борщ маслини.
Після звукового сигналу вимкніть мультиварку. Пісний борщ з квасолею в мультиварці готовий. Прикрасіть його зеленню і сметаною.
Борщ з грибами і чорносливом в мультиварці
Це незвичайний і незвичний рецепт борщу в мультиварці, але виходить він смачним і легким.
Інгредієнти:
- картопля – 5 шт .;
- печериці – 300 г;
- чорнослив без кісточок – 100 г;
- сухі гриби – 2 шт .;
- вода – 2,5 л;
- квасоля біла – 1 склянка;
- помідори – 3 шт .;
- квашена капуста – 150 г;
- цибуля – 1 шт .;
- морква – 1 шт .;
- буряк – 1 шт .;
- рослинне масло – 2 ст. л .;
- сіль, спеції – за смаком;
- зелень – за смаком;
- сметана для заправки.
Приготування борщу з грибами і чорносливом в мультиварці:
Заздалегідь відваріть квасолю в мультиварці.
Помийте шампіньйони. Якщо вони дуже великі, то розріжте їх.
Налийте рослинне масло в чашу. Увімкніть режим «Жарка» і обсмажуйте печериці, поки з них не вийде вся волога.
Наріжте дрібно цибулю, натріть моркву на тертці. Додайте овочі до грибів і обсмажуйте все ще хвилин 10.
По закінченню процесу відключіть режим «Жарка».
Обдайте окропом помідори, зніміть з них шкірку і подрібніть.
Покладіть в чашу нарізаний соломкою буряк, помідори і квашену капусту, включіть режим «Тушкування» на 40 хвилин.
Через 10 хвилин додайте в чашу відварену квасолю, воду, нарізану кубиками картоплю, рубаний чорнослив і подрібнені в порошок сухі гриби. Закрийте кришку. Борщ з грибами і чорносливом в мультиварці буде готуватися ще 30 хвилин.
Після звукового сигналу вимкніть мультиварку і дайте настоятися борщу ще 1 годину.
Розлийте борщ в тарілки, прикрасьте зеленню, заправте сметаною і пригощайтеся.
Борщ з бичками в томаті в мультиварці
Незважаючи на те, що борщ з бичків в томаті досить таки бюджетний, смак його від цього не страждає, а навіть навпаки. Приготуйте і переконайтеся в цьому. Їсти його можна як гарячим, так і холодним. Взимку борщ вас зігріє, а влітку освіжить. Приготувати борщ з бичками в томаті в мультиварці простіше простого.
Інгредієнти:
- морква – 1 шт .;
- цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- капуста – 300 г;
- буряк – 1 шт .;
- картопля – 4 шт .;
- консерви «Бички в томаті» – 2 шт .;
- томатна паста – 1 ст. л .;
- вода – 2 л;
- рослинне масло – 2 ст. л .;
- сіль, перець, спеції – за смаком;
- зелень – за смаком.
Приготування Борщу з бичками в томаті в мультиварці:
Для початку підготуйте цибулю та моркву. Очистіть їх і наріжте.
Потім обсмажте на олії, включивши програму «Жарка». Виставте режим на 15 хвилин. Цього часу вистачить, щоб овочі придбали приємний золотистий колір.
Потім додайте буряк, нарізаний соломкою, і томатну пасту. Обсмажте все, помішуючи дерев’яною лопаткою. Тепер можна висипати в чашу картоплю.
Після закінчення процесу «Жарки», додайте в чашу капусту, консервовані бички, сіль, перець, спеції, налийте воду. Готуйте борщ в режимі «Тушкування» 30 хвилин.
Після закінчення приготування, залиште борщ в мультиварці, нехай постоїть ще 1 годину.
Через годину прикрасьте борщ зеленню і сметаною. Смачного!
Зелений борщ в мультиварці
Зелений борщ часто називають щавлевим. Завдяки тому, що в його складі є м’ясо, борщ виходить ситним. Крім цього він ще і дуже корисний. Особливо смачним виходить зелений борщ в мультиварці.
Інгредієнти:
- щавель – 200 г;
- зелена цибуля – 50 г;
- яйце – 1 шт .;
- картопля – 4 шт .;
- морква – 1 шт .;
- томатна паста – 100 гр;
- цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- вода – 3 л;
- м’ясо – 300 г;
- рослинне масло – 2 ст. л .;
- сіль і перець – за смаком;
- приправи – за смаком;
- зелень – за смаком.
Приготування зеленого борщу в мультиварці:
Щоб бульйон був смачним і наваристим можна брати не свинячу м’якоть, а кісточки з хребта. Їх потрібно порубати на порційні шматки, помити і відправити варитися в мультиварку. Як закипить вода, її потрібно злити, набрати нову і варити бульйон до готовності на режимі «Суп» приблизно годину.
Очистити картоплю, порізати кубиками, помити і відправити в бульйон, включити режим «Тушкування» на 1 годину.
Через 30 хвилин додати дрібно порізану цибулю, терту моркву, томатну пасту, посолити, поперчити, варити ще 10 хвилин.
Промити і порізати щавель, відправити його в борщ, варити 5 хвилин.
Розбити в стакан яйце, злегка збити його виделкою, щоб жовток і білок розмішався. Тонкою цівкою влити його в борщ, постійно помішуючи ложкою. Яйце має взятися пластівцями. Варити 2 хвилини і вимкнути мультиварку.
Подавати зелений борщ в мультиварці, посипавши зеленню, і зі сметаною.
Вот такі не складні рецепти в мультиварці 🙂
Смачного всім!
Leave a Reply