Борщ в мультиварці

» » » Борщ в мультиварці
Борщ в мультиварці

У кожної господині борщ виходить по-своєму. Він може бути м’ясним і наваристим, пісним, овочевим або з грибами. А якщо приготувати борщ в мультиварці, то за смаком він не поступиться бабусиному, сільському, з печі.

Червоний борщ зі свининою в мультиварці

Самим наваристим і ситним борщ виходить зі свинини, саме тому він користується найбільшою популярністю. Рецепт не дуже складний, але ще простіше буде приготувати червоний борщ зі свининою в мультиварці.

Інгредієнти:

  • свинина – 500 г;
  • вода – 3 л;
  • картопля – 4 шт .;
  • буряк – 1 шт .;
  • морква – 1 шт .;
  • капуста – 500 г;
  • корінь петрушки – 50 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт .;
  • перець болгарський – 1 шт .;
  • томатна паста – 100 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • масло рослинне – 2 ст. л .;
  • сіль, перець чорний, лавровий лист – за смаком.

Борщ в мультиварці

Приготування червоного борщу зі свининою в мультиварці:

Відваріть заздалегідь м’ясо для борщу. Перед цим його потрібно добре помити, порізати на невеликі шматочки, покласти в чашу мультиварки. Посолити, поперчити, порізати цибулину, корінь петрушки і всі інгредієнти залити водою. Готувати бульйон потрібно в режимі «Тушкування» 40 хвилин.
Після того як м’ясо звариться, перекладіть його з чаші, а бульйон обов’язково процідіть.
Увімкніть мультиварку на програму «Жарка», налийте рослинного масла, поріжте цибулю, відправте її в чашу, потріть моркву на тертці, відправте до цибулі, натріть буряк і покладіть до овочів. Коли цибуля та морква стануть золотистого кольору, додайте томатну пасту і пару хвилин обсмажте все разом. Можна замінити пасту соком, тоді доведеться обсмажувати довше, поки маса не стане густою.
Поки готується заправка, наріжте картоплю і болгарський перець кубиками, капусту наріжте не надто крупно.
Після того як заправка для борщу буде готова, налийте в заправку бульйон, перекладіть туди ж м’ясо, капусту, болгарський перець і подрібнений пресом часник. Посоліть, поперчіть. І готуйте борщ на режимі тушкування 40 хвилин.
Як тільки звуковий сигнал повідомить вам про закінчення процесу, вимкніть мультиварку і дайте настоятися борщу ще 2 години.
До червоного борщу зі свининою зазвичай готують пампушки з часником. Подавайте борщ зі сметаною і зеленню.

Борщ в мультиварці

Червоний борщ з телятиною в мультиварці

Телятина не така жирна, як свинина, але більш корисна. Червоний борщ з телятини в мультиварці завжди виходить смачним, наваристим і ситним.
Інгредієнти:

  • телятина – 500 г;
  • капуста – 400 г;
  • морква – 1 шт .;
  • томатна паста – 50 мл;
  • цибуля 1 шт .;
  • буряк – 1 шт .;
  • перець болгарський – 1 шт .;
  • бульйон – 3 л;
  • масло рослинне – 5 ст. л .;
  • сіль, спеції – за смаком;
  • часник – 2 зубчики;
  • кріп – 30 г;
  • сметана для заправки.

Приготування борщу з телятиною в мультиварці:

Телятину відваріть заздалегідь в мультиварці. Бульйон обов’язково процідіть, а м’ясо наріжте шматочками, як ви любите.
Подрібніть ріпчасту цибулю, наріжте моркву тонкою соломкою.
Налийте в чашу рослинне масло, включите режим «Жарка». Підсмажте цибулю і моркву.
Буряк натріть на крупній тертці, додайте її до цибулі і моркви, і приготуйте в режимі «Жарка» 10 хвилин.
Змішайте томатну пасту з водою, вилийте в мультиварку і тушкуйте ще 5 хвилин. Заправка для борщу готова.
Картоплю і болгарський перець наріжте кубиками. Перекладіть в чашу підготовлене м’ясо, картоплю, перець, додайте сіль, спеції, налийте бульйон. Увімкніть режим «Суп» на 30 хвилин.
Після закінчення процесу дайте настоятися борщу ще 1 годину.
Червоний борщ з телятиною готовий. Заправте його подрібненим часником, сметаною і зеленню.

Борщ в мультиварці

Пісний Борщ з квасолею в мультиварці

Цей рецепт підійде вегетаріанцям і тим, хто дотримується посту. Незважаючи на те, що це пісний борщ, він виходить ситним за рахунок квасолі. Особливу пікантність цієї страви надають маслини.

Інгредієнти:

  • квасоля – 1 склянка;
  • цибуля 1 шт .;
  • морква – 1 шт .;
  • буряк – 1 шт .;
  • томатний сік – 1 стакан;
  • картопля – 4 шт .;
  • маслини – 100 г;
  • капуста білокачанна – 300 г;
  • вода – 2,5 л;
  • рослинне масло – 2 ст. л .;
  • зелень – за смаком;
  • сіль, спеції – за смаком;
  • сметана для заправки.

Приготування пісного борщу з квасолею в мультиварці:

Заздалегідь залийте квасолю водою, щоб вона потім швидше зварилася.
Налийте в чашу мультиварки воду, опустіть в неї квасолю, включіть режим «Варка» на 1 годину. Після звукового сигналу перелийте воду з квасолею в каструлю.
Підготуйте овочі. Наріжте дрібно цибулю, натріть на тертці моркву і буряк.
Налийте рослинне масло в чашу, перекладіть в неї нарізані цибулю, моркву і буряк, включіть режим «Випічка» на 40 хвилин.
Через 15 хвилин влийте в чашу томатний сік і тушкуйте овочі до кінця програми.
Поки овочі тушкуються, нашинкуйте капусту і наріжте на кубики картоплю.
Почувши сигнал про закінчення процесу, налийте в чашу з овочами воду, в якій варилася квасоля, туди ж додайте квасолю, капусту, картоплю, сіль і спеції. Увімкніть режим «Суп» на 30 хвилин.
За 10 хвилин до закінчення процесу додайте в борщ маслини.
Після звукового сигналу вимкніть мультиварку. Пісний борщ з квасолею в мультиварці готовий. Прикрасіть його зеленню і сметаною.

Борщ в мультиварці

Борщ з грибами і чорносливом в мультиварці

Це незвичайний і незвичний рецепт борщу в мультиварці, але виходить він смачним і легким.

Інгредієнти:

  • картопля – 5 шт .;
  • печериці – 300 г;
  • чорнослив без кісточок – 100 г;
  • сухі гриби – 2 шт .;
  • вода – 2,5 л;
  • квасоля біла – 1 склянка;
  • помідори – 3 шт .;
  • квашена капуста – 150 г;
  • цибуля – 1 шт .;
  • морква – 1 шт .;
  • буряк – 1 шт .;
  • рослинне масло – 2 ст. л .;
  • сіль, спеції – за смаком;
  • зелень – за смаком;
  • сметана для заправки.

Приготування борщу з грибами і чорносливом в мультиварці:

Заздалегідь відваріть квасолю в мультиварці.
Помийте шампіньйони. Якщо вони дуже великі, то розріжте їх.
Налийте рослинне масло в чашу. Увімкніть режим «Жарка» і обсмажуйте печериці, поки з них не вийде вся волога.
Наріжте дрібно цибулю, натріть моркву на тертці. Додайте овочі до грибів і обсмажуйте все ще хвилин 10.
По закінченню процесу відключіть режим «Жарка».
Обдайте окропом помідори, зніміть з них шкірку і подрібніть.
Покладіть в чашу нарізаний соломкою буряк, помідори і квашену капусту, включіть режим «Тушкування» на 40 хвилин.
Через 10 хвилин додайте в чашу відварену квасолю, воду, нарізану кубиками картоплю, рубаний чорнослив і подрібнені в порошок сухі гриби. Закрийте кришку. Борщ з грибами і чорносливом в мультиварці буде готуватися ще 30 хвилин.
Після звукового сигналу вимкніть мультиварку і дайте настоятися борщу ще 1 годину.

Розлийте борщ в тарілки, прикрасьте зеленню, заправте сметаною і пригощайтеся.

Борщ в мультиварці

Борщ з бичками в томаті в мультиварці

Незважаючи на те, що борщ з бичків в томаті досить таки бюджетний, смак його від цього не страждає, а навіть навпаки. Приготуйте і переконайтеся в цьому. Їсти його можна як гарячим, так і холодним. Взимку борщ вас зігріє, а влітку освіжить. Приготувати борщ з бичками в томаті в мультиварці простіше простого.

Інгредієнти:

  • морква – 1 шт .;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • капуста – 300 г;
  • буряк – 1 шт .;
  • картопля – 4 шт .;
  • консерви «Бички в томаті» – 2 шт .;
  • томатна паста – 1 ст. л .;
  • вода – 2 л;
  • рослинне масло – 2 ст. л .;
  • сіль, перець, спеції – за смаком;
  • зелень – за смаком.

Приготування Борщу з бичками в томаті в мультиварці:

Для початку підготуйте цибулю та моркву. Очистіть їх і наріжте.
Потім обсмажте на олії, включивши програму «Жарка». Виставте режим на 15 хвилин. Цього часу вистачить, щоб овочі придбали приємний золотистий колір.
Потім додайте буряк, нарізаний соломкою, і томатну пасту. Обсмажте все, помішуючи дерев’яною лопаткою. Тепер можна висипати в чашу картоплю.
Після закінчення процесу «Жарки», додайте в чашу капусту, консервовані бички, сіль, перець, спеції, налийте воду. Готуйте борщ в режимі «Тушкування» 30 хвилин.
Після закінчення приготування, залиште борщ в мультиварці, нехай постоїть ще 1 годину.
Через годину прикрасьте борщ зеленню і сметаною. Смачного!

Борщ в мультиварці

Зелений борщ в мультиварці

Зелений борщ часто називають щавлевим. Завдяки тому, що в його складі є м’ясо, борщ виходить ситним. Крім цього він ще і дуже корисний. Особливо смачним виходить зелений борщ в мультиварці.

Інгредієнти:

  • щавель – 200 г;
  • зелена цибуля – 50 г;
  • яйце – 1 шт .;
  • картопля – 4 шт .;
  • морква – 1 шт .;
  • томатна паста – 100 гр;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • вода – 3 л;
  • м’ясо – 300 г;
  • рослинне масло – 2 ст. л .;
  • сіль і перець – за смаком;
  • приправи – за смаком;
  • зелень – за смаком.

Приготування зеленого борщу в мультиварці:

Щоб бульйон був смачним і наваристим можна брати не свинячу м’якоть, а кісточки з хребта. Їх потрібно порубати на порційні шматки, помити і відправити варитися в мультиварку. Як закипить вода, її потрібно злити, набрати нову і варити бульйон до готовності на режимі «Суп» приблизно годину.
Очистити картоплю, порізати кубиками, помити і відправити в бульйон, включити режим «Тушкування» на 1 годину.
Через 30 хвилин додати дрібно порізану цибулю, терту моркву, томатну пасту, посолити, поперчити, варити ще 10 хвилин.
Промити і порізати щавель, відправити його в борщ, варити 5 хвилин.
Розбити в стакан яйце, злегка збити його виделкою, щоб жовток і білок розмішався. Тонкою цівкою влити його в борщ, постійно помішуючи ложкою. Яйце має взятися пластівцями. Варити 2 хвилини і вимкнути мультиварку.
Подавати зелений борщ в мультиварці, посипавши зеленню, і зі сметаною.

Борщ в мультиварці

Вот такі не складні рецепти в мультиварці 🙂

Смачного всім!

Борщ в мультиварці обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика