Брамборачка

Брамборачка

Брамборачка – це традиційний чеський суп з білими грибами. Ні, до Чехії ми поки не добралися, на жаль – цей суп я відкрила для себе в одному із мінських гастропабів. І, як великий любитель білих грибів, не могла не повторити.

Суп дуже смачний, з насиченим ароматом білих грибів і ніжним смаком, який надають страві вершки. До речі, вершки – це інгредієнт опціональний в даному випадку – цей суп часто подають без них або зовсім умудряються заправити сметаною. На мій смак, вершковий варіант найсмачніший, тому рецепт даю саме з вершками.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 50 г вершкового масла
  • 1 велика цибулина
  • 1 ч.л. сухого майорану
  • 1/2 ч.л. кмину (потовкти у ступці)
  • 2 ст.л. борошна
  • 4 середні картоплини
  • 400 г білих грибів (у мене заморожені)
  • 1,2 л курячого або овочевого бульйону
  • 300 мл вершків 20% жирності
  • 2 зубчики часнику
  • сіль за смаком

Брамборачка


Дрібно рубаємо цибулю. Картоплю ріжемо кубиками.
У каструлі на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло. Кладемо цибулю і смажимо. помішуючи, до напівпрозорого стану, близько 3-4 хвилин.
Брамборачка
Додаємо майоран і кмин, смажимо ще хвилину. Додаємо борошно і смажимо, помішуючи, поки вона не придбає золотавий відтінок, 1-2 хвилини.
Брамборачка
Інтенсивно розмішуючи віночком, вливаємо гарячий бульйон. Додаємо картоплю і варимо на середньому вогні близько 10 хвилин.
Тим часом нарізаємо гриби – у мене це середній кубик, але можна різати дрібніше або крупніше.
Брамборачка
Додаємо до картоплі і варимо ще 15 хвилин.
Брамборачка
Солимо за смаком. Додаємо вершки і натертий часник, доводимо до кипіння. Вимикаємо.
Подаємо.
Брамборачка
Смачного!

Брамборачка обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Анжелка
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика