Весняний суп зі спаржею і зеленим горошком

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Весенний суп со спаржей и зеленым горошком

Суп – обов’язкова складова правильного обіду. Але коли всі супи вже набридли, хочеться чогось такого … ммм … ароматного, легкого і бажано, щоб готувати недовго. Нещодавно я приготувала дуже смачний супчик. Не дивлячись на те, що він вийшов досить густим, він абсолютно легкий, не залишає тяжкості в шлунку, загалом саме для тих, хто і ситим хоче бути і форму підтримати. Поспішаю поділитися з вами рецептом спаржевого супу з зеленим горошком, який не забере у вас багато часу, а головне здивує вас своїм смаком.

Щоб приготувати весняний суп по спаржею і зеленим горошком вам знадобиться:

  • курячий бульйон – 600 мл
  • зелена цибуля – пучок
  • зелений горошок – 450 г
  • спаржа – 150 г
  • бекон – 50 г
  • рослинне масло – 3 ст.л.
  • сметана – 3 ст.л.
  • білий хліб – 2 шматочки
  • сіль – за смаком
  • перець – за смаком

Як приготувати весняний суп зі спаржею і зеленим горошком :

1 . Помиємо зелену цибулю , а потім крупно його поріжемо.
2 . Промиємо спаржу , відокремимо головки , а стебла крупно наріжемо .
3 . Підготуємо бекон – наріжемо його на маленькі шматочки.
4 . Потім розігріємо в сковороді рослинне масло.
5 . Обсмажимо шматочки бекону в сковороді до золотистого кольору. Викладемо в окрему тарілочку . Якщо бекон ввібрав багато масла , викладіть його на паперовий рушник , щоб прибрати зайве масло.
6 . Поріжемо хліб кубиками і обсмажити на тій же сковороді , що і бекон. Шматочки хліба треба постійно помішувати , щоб вони не підгоріли. У вас повинні вийти грінки із золотистою скоринкою.
7 . Перекладемо шматочки хліба на паперовий рушник , щоб вбралися надлишки масла.
8 . Поставимо бульйон на вогонь , покладемо туди зелену цибулю , розморожений зелений горошок ( якщо є свіжий – використовуйте свіжий) , доведемо до кипіння , зменшимо вогонь.
9 . Потім додамо в бульйон порізані стебла спаржі , посолити і залишимо варитися під кришкою , поки спаржа не стане м’якою. У мене зайняло це 15 хвилин.
10 . Коли горошок і спаржа будуть готові , розімніть їх до утворення пюре. Я почекала , поки суп трохи охолоне і зробила пюре за допомогою блендера.
11 . Потім додамо в суп головки спаржі що залишилися і будемо варити до м’якості.
12 . Перед подачею до столу розіллємо суп у глибокі тарілки , в кожну тарілку зверху додамо трохи сметани , посипемо шматочками бекону і грінками. Свіжозмелений перець можна відразу покласти в тарілки , або ж залишити на столі , щоб кожен додав собі стільки , скільки забажає.

Отже , суп зі спаржею і зеленим горошком готовий.

Порада: Замість курячого бульйону , можете використовувати овочевий , тоді суп буде більш дієтичним.

237_01_04_13_252

Приємного апетиту вам і вашим близьким!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!