Суп – обов’язкова складова правильного обіду. Але коли всі супи вже набридли, хочеться чогось такого … ммм … ароматного, легкого і бажано, щоб готувати недовго. Нещодавно я приготувала дуже смачний супчик. Не дивлячись на те, що він вийшов досить густим, він абсолютно легкий, не залишає тяжкості в шлунку, загалом саме для тих, хто і ситим хоче бути і форму підтримати. Поспішаю поділитися з вами рецептом спаржевого супу з зеленим горошком, який не забере у вас багато часу, а головне здивує вас своїм смаком.
Щоб приготувати весняний суп по спаржею і зеленим горошком вам знадобиться:
- курячий бульйон – 600 мл
- зелена цибуля – пучок
- зелений горошок – 450 г
- спаржа – 150 г
- бекон – 50 г
- рослинне масло – 3 ст.л.
- сметана – 3 ст.л.
- білий хліб – 2 шматочки
- сіль – за смаком
- перець – за смаком
Як приготувати весняний суп зі спаржею і зеленим горошком :
1 . Помиємо зелену цибулю , а потім крупно його поріжемо.
2 . Промиємо спаржу , відокремимо головки , а стебла крупно наріжемо .
3 . Підготуємо бекон – наріжемо його на маленькі шматочки.
4 . Потім розігріємо в сковороді рослинне масло.
5 . Обсмажимо шматочки бекону в сковороді до золотистого кольору. Викладемо в окрему тарілочку . Якщо бекон ввібрав багато масла , викладіть його на паперовий рушник , щоб прибрати зайве масло.
6 . Поріжемо хліб кубиками і обсмажити на тій же сковороді , що і бекон. Шматочки хліба треба постійно помішувати , щоб вони не підгоріли. У вас повинні вийти грінки із золотистою скоринкою.
7 . Перекладемо шматочки хліба на паперовий рушник , щоб вбралися надлишки масла.
8 . Поставимо бульйон на вогонь , покладемо туди зелену цибулю , розморожений зелений горошок ( якщо є свіжий – використовуйте свіжий) , доведемо до кипіння , зменшимо вогонь.
9 . Потім додамо в бульйон порізані стебла спаржі , посолити і залишимо варитися під кришкою , поки спаржа не стане м’якою. У мене зайняло це 15 хвилин.
10 . Коли горошок і спаржа будуть готові , розімніть їх до утворення пюре. Я почекала , поки суп трохи охолоне і зробила пюре за допомогою блендера.
11 . Потім додамо в суп головки спаржі що залишилися і будемо варити до м’якості.
12 . Перед подачею до столу розіллємо суп у глибокі тарілки , в кожну тарілку зверху додамо трохи сметани , посипемо шматочками бекону і грінками. Свіжозмелений перець можна відразу покласти в тарілки , або ж залишити на столі , щоб кожен додав собі стільки , скільки забажає.
Отже , суп зі спаржею і зеленим горошком готовий.
Порада: Замість курячого бульйону , можете використовувати овочевий , тоді суп буде більш дієтичним.
Приємного апетиту вам і вашим близьким!