Весняний суп-пюре із зеленим горошком

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Весенний суп-пюре с зеленым горошком

Весна-весна! Сонечко світить, повітря вже не таке морозне, і настрій відразу змінюється. От і мені захотілося щось створити – щось незвичайне, нове. І згадала рецепт крем-супу з горошку, який мені готувала в дитинстві бабуся. Правда, я не зовсім пам’ятала інгредієнти, але ризикнула і приготувала ароматний суп-пюре із зеленим горошком на свій лад. А тепер поспішаю поділитися з вами хорошим настроєм і новим рецептом крем-супу з горошку.

Щоб приготувати весняний суп- пюре із зеленим горошком , вам знадобиться:

  • зелений горошок заморожений – 500 г
  • кабачок – 1 шт.
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • бульйон овочевий – 1 , 5 л
  • вершки 20 % – 200 мл
  • вершкове масло 1-2 ст.л.
  • рослинне масло – 1 ст.л.
  • борошно – 1 ст.л.
  • сіль – за смаком
  • спеції – за смаком
  • грінки – для подачі

Як приготувати весняний суп- пюре із зеленим горошком :

1 . Очистимо ріпчасту цибулю і дрібно її наріжемо .
2 . Очистимо за допомогою тонкого ножа кабачок . Для приготування страви візьміть невеликий кабачок . Розріжемо очищений кабачок на невеликі шматочки.
3 . Розігріємо в сковороді рослинне масло.
4 . Пассируємо на сковороді нарізану ріпчасту цибулю.
5 . Додамо до цибулі шматочки кабачка і тушкуємо до м’якості.
6 . Потім всипаємо в сковороду заморожений горошок і тушкуємо ще 10 хвилин. Якщо суміш починає прилипати до сковороди , додайте трохи води.
7 . Посолимо приготовлену суміш , додамо спеції , ретельно перемішуємо.
8 . Подрібнимо овочі за допомогою блендера , для зручності можна додати туди трохи овочевого бульйону ( 100 мл).
9 . Розтопимо в іншій сковороді вершкове масло. Сковороду візьміть побільше , можна використовувати каструлю з товстим дном.
10 . Обсмажимо столову ложку борошна у вершковому маслі.
11 . Додамо трохи бульйону , при цьому постійно помішувати суміш.
12 . Викладемо в сковороду подрібнені овочі і заливаємо все овочевим бульйоном що залишився.
13 . Додаємо в бульйон вершки , доводимо суп до кипіння і вимикаємо вогонь.
14 . Готуємо грінки : нарізаємо хліб або батон кубиками і підсушуємо в духовці.

Весняний суп- пюре із зеленим горошком готовий! Подавайте його гарячим , а в окремий посуд викладіть грінки.

Порада: Замість овочевого бульйону ви можете використовувати м’ясний або курячий бульйон.

237_01_04_13_251

Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.