Весняний французький суп зі щавлем

» » » Весняний французький суп зі щавлем
Весняний французький суп зі щавлем

Щавель – дивовижний продукт, який володіє різноманітним смаком залежно від того, в яке блюдо його додати. У супі він дає кислинку, в пирогах – солодкий присмак. Нещодавно я готувала щавлевий весняний суп, вийшов дуже приємний м’який смак. Єдина незручність – крем-фреш треба готувати заздалегідь. Але якщо вже ви вирішили готувати весняний французький суп зі щавлем, можу з упевненістю сказати, що ви не пошкодуєте. Отже, приступимо до приготування щавлевого весняного супу.

Щоб приготувати весняний французький суп зі щавлем вам знадобиться:

  • щавель – 400 г
  • вода – 1,5 л
  • черствий білий хліб – 400 г
  • молоко – 375 мл
  • вершкове масло – 30 г
  • сіль – за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком

для крем- фрешу :

  • вершки 38 % – 250 мл
  • кефір -2 ст.л.

Як приготувати весняний французький суп зі щавлем :

1 . Готуємо крем -фреш : змішаємо в півлітровій банці жирні вершки кімнатної температури з кефіром.
2 . Накриємо банку кришкою і залишимо при кімнатній температурі на 12 годин, можна і довше , головне, щоб вершки загусли .
3 . Перемішаємо суміш після закінчення зазначеного часу і поставимо вже в холодильник , попередньо накривши кришкою. Залишимо крем -фреш в холодильнику , поки готується основа .
4 . Приступимо до приготування основи для щавлевого весняного супу.
5 . Помиємо щавель і дрібно його порубати .
6 . Розтопимо в товстостінній каструлі вершкове масло.
7 . Додамо щавель до вершкового масла і будемо гріти 10 хвилин на повільному вогні , при цьому постійно помішувати .
8 . Скип’ятимо воду , заллємо щавель гарячою водою.
9 . Нарізуватимемо черствий білий хліб дрібними кубиками.
10 . Додамо нарізаний хліб в каструлю зі щавлем , посолимо за смаком.
11 . Доведемо до кипіння бульйон , зменшимо вогонь і варимо ще 30 хвилин , періодично помішуючи.
12 . Поки варитися бульйон , змішаємо в окремому посуді молоко і крем- фреш.
13 . Заллємо акуратно отриману масу в бульйон , ретельно перемішуємо.
14 . Додамо мелений чорний перець , доведемо отриманий суп до кипіння і відразу ж вимкнемо .

Весняний французький суп зі щавлем готовий! Подавайте його гарячим в красивій супниці , і ваші домашні будуть зачаровані ароматом такого весняного супу.

Весняний французький суп зі щавлем

Приємного апетиту!

Весняний французький суп зі щавлем обновлено: Січень 29, 2017 автором: Катя
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика